NOGOMET

Hoće li NSBiH vratiti Borac u elitu?

S. K.

10.6.2018

Ogroman dug prema FK Džaja od 594.000 KM, koji je doveo do toga da Borac ne dobije licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH, iako je to na terenu izborio, napokon je riješen, ali na žalost velikog broja navijača „Crveno-plavih“, s deset dana zakašnjenja.

Niko od još aktuelnih čelnika ekipe s Gradskog stadiona nije želio potvrditi ovu vijest, ali jeste Milivoj Glišić, vlasnik Džaje.

- Trenutno smo u završnici dogovora i više je nego izvjesno da smo našli konačno rješenje koje odgovara i Borcu i Džaji. Obje strane morale su malo popustiti u svojim stavovima i meni je sada zaista žao što i ranije nije bilo moguće da dođe do ovog dogovora. Bile bi izbjegnute mnoge negativne stvari, a Borac bi igrao Premijer ligu, gdje mu je i mjesto – naglasio je Glišić.

U Banjoj Luci sada se nadaju da bi mogli na sjednici Izvršnog odbora NSBiH, koja je zakazana za 19. juni, ipak dobiti dozvolu za takmičenje u Premijer ligi, ali je to više u domenu želja nego stvarnosti.

Sada je, naime, potrebno da Banjalučani upute zahtjev, tačnije molbu, Izvršnom odboru da se njihov slučaj još jednom preispita, ali je pitanje hoće li se ta tačka uopće naći na dnevnom redu, jer postoji mogućnost da je ospori Komisija za propise.

Ako Borčev zahtjev ipak bude uvršten na dnevni red, onda je potrebno da se Izvršni odbor uvjeri da su ispunjeni svi uvjeti zbog kojih ranije nisu dobili licencu, a onda i da se nadaju da će od 15 članova IO njih najmanje 12 glasati da „Crveno-plavi“ ipak ostanu u Premijer ligi BiH. A to je, u najmanju ruku, mnogo teže nego što je bila sva borba za dogovor s Džajom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.