FK ŽELJEZNIČAR

Krčmarević: Prvenstvo se ne osvaja s golobradim momcima, već s iskusnim igračima

Avaz Sport

11.6.2018

Novi šef stručnog štaba Slobodan Krčmarević održao je konferenciju za medije povodom početka priprema FK Željezničara.

Zahvalio se čelnicima kluba na ukazanom povjerenju.

- To je velika čast, ali i velika odgovornost. Veličina kluba me privukla da dođem u Sarajevo. Želim da ostvarimo cilj koji se željno iščekuje. Znam da je to jedini cilj i nadam se da ću uspjeti povratiti ono što se čeka od 2013. godine. Poklapa se moja želja da se dokažem na ovim prostorima upravo s željama i ambicijama kluba. Trebat će nam mnogo rada, znoja i discipline, ali dolazim pripremljen i motivisan - rekao je Krčmarević. 

Novinarima je kazao da je imao sedam dana da se malo bolje upozna s radom kluba te da je pričao s dosta trenera koji su vodili Željezničar.

- Kratko vrijeme sam tu, ali sam maksimalno iskoristio. Svaki igrački kadar se mijenja. Uzet ću za primjer Real, jer će se sigurno igrački kadar u toj ekipi promijeniti odlaskom Zinedina Zidanaa. To je normalno za svaki klub. Mislim da Željo trenutno ima dobar igrački kadar i ne mislim da tu treba mnogo mijenjati, ali zavisi od drugih stvari, ko će da ode. Ti momci koji su ovdje znaju igrati nogomet.Omladinska škola je dobra, to je vrlo dobro poznato, i na Zlatiboru su igrali, gledao sam utakmicu protiv Fenera i ima tu zanimljivih igrača. Vidjet ćemo šta može i odatle da se uzme. Ali, prvenstvo se ne osvaja s golobradim momcima, već s iskusnim igračima - rekao je Krčmarević.

Istaknuo je da je Željo prepoznatljiv po napadačkoj igri.

- Najbolji vezni igrači dolazili su iz BiH. Mislim da je Željo i sada najjači na tim pozicijama centralnog veznog. Mislim da nećemo igrati klasičnu 4-2-3-1 formaciju koja se često koristi na ovim prostorima.Želim prvo pogledati igrački kadar, zatim skratiti spisak na 24 igrača i tri golmana. Potom idemo za Međugorje. Krajem juna i početkom jula nas očekuje nekoliko pripremnih utakmica za evropska iskušenja. Znam se nositi s pritiskom, a moguće da je upravo pritisak najveći problem za ekipu. Držati omču igračima oko vrata nije dobro i nadam se da me i čelnici kluba u tome pridržati - kazao je novi trener aktuelnog viceprvaka premijer lige BiH i osvajača Kupa.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.