Foto: Prozivkom u Trening kampu FK S započele pripreme za novu sezonu

NOGOMET Trening kamp u Butmiru

Fudbaleri Sarajeva počeli pripreme za novu sezonu i utakmice 1. pretkola Evropske lige

Autor: Fena
16.06.2018 18:58
A
A
A

Fudbaleri Sarajeva danas su počeli s pripremama za novu sezonu i utakmice 1. pretkola Evropske lige. 

Na današnjoj prozivci u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću odazvali su se Pavlović, Kovačević, Tucaković, Šofranac, Mujakić, Bekić, Šabanović, Hodžić, Mustafić, Stanojević, Crepulja, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Ahmetović, Šišić, Pidro, Salčinović, Halilović, Radovac, Lelić i Mehuljić. 

Adukor i juniori Klarić, Blagojević, Kurdić i Resić dobili su dozvolu stručnog štaba da se ekipi priključe u ponedjeljak, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Na treningu se pojavio i novi fudbaler, krilni napadač Benjamin Tatar, koji će trenirati s ekipom u narednim danima, a do odlaska na drugu fazu priprema očekuje se dolazak još dva nova nogometaša. 

Bordo ekipa će u Sarajevu trenirati do petka nakon čega odlazi na pripreme u Sloveniju. U Rogaškoj Slatini planirano je odigravanje tri prijateljske utakmice - 25. juna protiv Rabotničkog, 28. juna protiv Radničkog iz Niša, dok se još traži protivnik za utakmicu planiranu 1. jula.

Ekipa se iz Slovenije vraća u Sarajevo 2. jula, gdje će trenirati do prve utakmice 1. pretkola Evropske lige, koja se igra 12. jula.