Foto: Ekipa Zvijezde: Pripremaju se za elitni rang

Ispunit ćemo uvjete za premijerligašku licencu

Autor: R. J.
17.06.2018 18:09
A
A
A

Odlukom Prvostepene komisije za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH odbijen je zahtjev za izdavanje licence Zvijezdi 09, a klub iz Etno-sela “Stanišići” ima rok od osam dana da otkloni uočene nedostatke.

Boris Stanišić, predsjednik Zvijezde 09, ističe da će se njegov klub naredne sezone sigurno takmičiti u Premijer ligi BiH te da će dopunjenu dokumentaciju poslati u NSBiH prije određenog roka.

- Imali smo svega sedam dana da sredimo dokumentaciju, a glavni problem za dobivanje licence su ljudski resursi. Jednostavno, nismo mogli da prikupimo sve potrebne papire za ljude koji će obavljati funkcije u klubu i koji će sarađivati sa Savezom.

Dodatni problem predstavljala je činjenica da smo u klubu dobili novog sekretara, kome je bilo potrebno vrijeme da prouči dokumentaciju. Što je najbitnije, stadion ispunjava sve uvjete i imamo infrastrukturu za Premijer ligu BiH, a i riješit ćemo sve probleme s ljudskim resursima, što znači da ćemo sigurno igrati u elitnom rangu bh. fudbala – rekao je Stanišić.

Fudbaleri Zvijezde 09 počeli su pripreme za novu sezonu, a novi šef stručnog štaba Milan Đuričić radio je na prvom treningu sa 26 igrača.

- Cilj je da postanemo stabilan premijerligaš. Mislim da imamo kvalitet i da smo se dovoljno pojačali za cilj koji je pred nama.

Obavit ćemo 60 treninga i odigrati sedam utakmica, što je dovoljno da se kvalitetno pripremimo i da ispunimo ciljeve koje smo postavili– rekao je Đuričić.