TRENERI

Ćiro Blažević za "Avaz": Volio bih doći u Bihać, ali godine su prepreka

Blažević: Počastvovan ponudom

E. Ma.

19.6.2018

Bezbroj klubova, mnogo reprezentacija, velikih rezultata, uspona i padova, milion izrečenih bombastičnih izjava... Pa ako nekoga i dalje može iznenaditi činjenica da 83-godišnjeg trenera žele neki klubovi na klupi, onda on nikada nije čuo niti vidio Miroslava Ćiru Blaževića.

Velika želja

No, nakon informacije da bi legendarni osvajač bronze s reprezentacijom Hrvatske iz 1998. i bivši selektor BiH mogao sjesti na klupu bihaćkog Jedinstva, kontaktirali smo rođenog Travničanina s adresom u Zagrebu. On je potvrdio da je pregovarao s upravom ovog kluba.

Jedinstvo je napravilo pravo čudo u drugom dijelu sezone i na kraju ostvarilo ostanak u Prvoj ligi FBiH. Ne žele da im se ponovi sezona koja je iza njih, pa u ovom klubu već prave velike planove za narednu, a prva velika želja je Ćiro na klupi.

No, ukazao je Blažević na jedan, kako kaže, stanoviti problem...

- Prije svega, počastvovan sam što me žele na klupi. No, imam jedan problem koji me sprečava u svemu, a to su ozbiljne godine koje mi ne dozvoljavaju tako nešto. Veliki je to poduhvat, ozbiljna igra, a meni su, sine, 83 pune. Zahvalan sam im što su me se sjetili i stavili ispred mene ponudu koju malo ko može odbiti. Ali... – rekao je Blažević za „Avaz“ uz dugi, znakoviti uzdah.

Jak dojam

Kazao je da su predstavnici Jedinstva ostavili na njega jak dojam i da spremaju pozitivan projekt u narednoj sezoni.

- Fino su pregovarali, pokazali brojne prednosti koje će sačekati trenera na klupi. Imaju šemu koja će sigurno razveseliti ljude u Bihaću – istakao je Ćiro, koji je u BiH bio i na klupi tuzlanske Slobode, dodavši kako će im u utorak saopćiti konačnu odluku.

No, iz razgovora s njim moglo se dokučiti da će Bišćani trenera morati potražiti na drugoj adresi.

Ranjene zvijeri 

Upitali smo legendarnog stručnjaka i za komentar nakon pobjede Hrvatske nad Nigerijom (2:0) poslije čega su „Kockasti“ zauzeli prvo mjesto u grupi D.

- Hrvatska može daleko dogurati na ovom Mundijalu. No, brine me kiks Argentine protiv Islanda. Sad će se oni razgoropaditi ko ranjene zvijeri. Ako kiksaju i protiv Hrvatske, znaju da je kraj, zato će početi gristi. Zato će se spremiti VEOMA dobro za nastavak prvenstva – zaključio je Blažević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.