Starčević počeo sa 25 igrača

Starčević počeo sa 25 igrača

Okupljanjem na stadionu u Gornjoj Tuzli ekipa Sloge Simin Han zvanično je započela pripreme za debitantsku sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Na prozivci koju je obavio novi šef struke Slobodan Starčević pojavilo se 25 prvotimaca.

- Sloga nije ušla nespremna u Premijer ligu. Ima tu sedam-osam fudbalera koji imaju ogromno iskustvo, ali i njima treba dodati nekoliko igrača. Zajedno s upravom napravili smo analizu da klub dovedemo na nivo na koji svi želimo. Radimo na pojačanjima na svim linijama - poručio je Starčević.

Na prozivci Sloge pojavili su se sljedeći igrači: Mirza Musić, Almir Omerović, Muris Pirić, Joco Stokić, Samir Efendić, Dejan Širanović, Jovo Kojić, Ivan Kostić, Budimir Šarčević, Stefan Vukmirović, Aleksandar Milaković, Nemanja Stjepanović, Nikola Mitrović, Almedin Ziljkić, Salko Jazvin, Aidin Mahmutović, Husejn Poturalić, Adis Nurković, Nevres Fejzić, Miloš Stojčev, Adnan Šećerović, Ajdin Nukić, Ermin Musić, Anel Ramić i Slobodan Đerić.

Sloga će trenirati u gradu soli sve do 21. juna, kada ekipa putuje na sedmodnevne pripreme na Kupres. Završni dio priprema tim će obaviti u Sloveniji od 2. jula, a tamo će odigrati nekoliko test mečeva. Generalnu probu Sloga će imati 14. jula.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH