NOGOMET

Odgođeno žrijebanje parova Premijer lige BiH za novu sezonu

Avaz.ba

19.6.2018

U Sarajevu je danas održana 25. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH pod predsjedavanjem Predsjednika Elvedina Begića.

Sjednici je prisustvovalo 13 članova IO NS/FS BiH i član Odbora za posredovanje Sead Kajtaz.

Izvršni odbor donio je i odluku o odgođanju žrijeba "BH Telecom" Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za sutra u 12:00 sati.

Razlog za odgađanje žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige je zahtjev FK „Borac“ Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH od dana 29. 05. 2018. godine, a koji je Izvršnom odboru NS/FS BiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice.

Kao što je poznato, prednje navedenom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u „BH Telecom“ Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova, navodi NS BiH.

FK „Borac“ Banja Luka je u danas dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK „Borac“ Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red današnje sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO NS/FS BiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da Izvršni odbor NS/FS BiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Shodno tome, zaključeno je da se zahtjev FK „Borac“ Banja Luka hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin žrijeba BHT Premijer lige BiH bit će naknadno utvrđen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.