NOGOMET

UEFA odlučuje o tome hoće li Borac ostati premijerligaš

Zeljković: Jednoglasna podrška

S. K.

21.6.2018

Na vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Borac za novog predsjednika izabran je dosadašnji potpredsjednik Vico Zeljković.

Sjednici su, uz pristojno osiguranje, prisustvovala 22 od 27 delegata. Presedan je da su prvi put u novijoj historiji ekipe sa Gradskog stadiona u Banjoj Luci sa sjednice odstranjeni novinari! Kao da je, u najmanju ruku, na dnevnom redu bila neka od tačaka s oznakom "državna tajna". 

Ovako, prema dostupnim informacijama, Zeljković je jednoglasno izabran za prvog čovjeka Borca umjesto dosadašnjeg predsjednika Branka Kovačevića, koji će u klubu ostati kao član Upravnog odbora.

Istovremeno, navedeno je i da je dug Borca 2,2 miliona maraka. Još nije poznato hoće li "crveno-plavi" u narednoj sezoni biti članovi Premijer lige Bosne i Hercegovine ili Prve lige Republike Srpske (očekuje se konačni stav UEFA-inog odjela za licenciranje).

Šef stručnog štaba Darko Vojvodić okupio je igrače, ali, osim kratkog, informativnog razgovora, drugih aktivnosti nije bilo.

- Od odluke UEFA-e zavisit će i naše aktivnosti u narednim danima. Ukoliko i dalje budemo premijerligaš, odmah okupljamo igrače i počinjemo s pripremama.

Ako odluka bude drugačija, onda imamo vremena jer Prva liga počinje nešto kasnije - rekao je Vojvodić.

Velikom broju prvotimaca je istekao ugovor i oni su mnogo bliži odlasku nego ostanku u Borcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.