NOGOMET

Dupovac se vratio, Velbek pod upitnikom

Dupovac s klupskim koordinatorom Emirom Hadžićem

Avaz Sport

23.6.2018

Amer Dupovac ponovo je u redovima Fudbalskog kluba Sarajevo. Iskusni defanzivac (27) bio je i kapiten bordo kluba za koji je prethodno nastupao od 2010. do 2015. godine.

Kasnije je igrao za moldavski Šerif, Split (Hrvatska), dok je u prošloj sezoni bio član Borca iz Čačka (Srbija). Dupovac je sa Sarajevom potpisao dvogodišnji ugovor i s ekipom otputovao na glavni dio priprema u Sloveniju.

U Rogašku Slatinu otputovali su još Bojan Pavlović, Vladan Kovačević, Nedim Tucaković, Aleksandar Šofranac, Joahim Adukor (Joachim), Nihad Mujakić, Halid Šabanović, Dušan Hodžić, Alen Mustafić, Miloš Stanojević, Anel Hebibović, Amar Rahmanović, Krste Velkoski, Mersudin Ahmetović, Aladin Šišić, Benjamin Tatar, Emir Halilović, Selmir Pidro, Ševkija Resić, Numan Kurdić, Ljuban Crepulja, Semir Radovac i Nana Velbek (Welbeck).

Veznjak iz Gane, 24-godišnji Velbek, zadovoljio je kriterije stručnog štaba i odluka o njegovom angažmanu bit će donesena u narednim danima. Potpis ugovora s njim je neizvjestan prije svega zbog novog pravila o manjem broju stranih igrača u klubovima Premijer lige.

Sarajevo će u Rogaškoj Slatini odigrati tri prijateljske utakmice. U ponedjeljak će rival biti makedonski Rabotnički, potom je 28. juna planiran duel protiv Radničkog iz Niša (Srbija) te 1. jula protiv Voždovca (Srbija).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.