NOGOMET

Husejinović na Tušnju nakon deset godina

J.J.

26.6.2018

Početak nove radne sedmice donio nam je pregršt novosti iz Rudarske 2. U Slobodi su bili vrijedni pa su kao na traci u javnost izlazile vijesti o novim fudbalerima koji će naredne sezone nositi crveno-crni dres.

Prvo je Ivan Baraban (30) dogovorio jednogodišnju saradnju s Tuzlacima.

Iskusno lijevo krilo iza sebe ima zapažene nastupe u Cibaliji, Splitu, Osijeku i Širokom Brijegu. Zahtjevnom Tušnju pokazat će u novoj sezoni koliko može pomoći Slobodi.

Nakon Barabana, uprava “Crveno-crnih” dogovorila je još jedan posao. Said Husejinović (30), nakon deset godina odsustva, ponovo će u dresu Slobode istrčati na Tušanj!

Nakon karijere u Verderu, Kajzerslauternu, Dinamu, Lokomotivi i Sarajevu, Husejinović se vraća u Rudarsku 2. Dogovor o saradnji je postignut, a aktivirat će se kad iskusnom veznjaku istekne ugovor s bordo timom.

- Ovog puta malo duže pregovaramo s igračima. Pažljivo tražimo pojačanja i vrlo smo oprezni u tome. Jednostavno, da nam se ne desi da dovedemo igrača kao pojačanje, a da on na kraju ne igra - objašnjava nam Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, te otkriva još jednu novost. 

- Trebali bismo završiti posao i sa Mehmedom Alispahićem. U planu nam je da dovedemo i golmana, stopera i napadača. Pregovori intenzivno traju i nadam se da ćemo vrlo brzo završiti taj posao - rekao je Mujkanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.