NOGOMET

Reprezentativac BiH ne želi u Južnu Koreju 

Sarić: Ne želi licitirati imenima klubova iz Turske

G. Š.

29.6.2018

Elvis Sarić, naš fudbalski reprezentativac, kojem je istekao dvogodišnji ugovor s FK Sarajevo, ubrzo će donijeti konačnu odluku o klubu u kojem će nastaviti karijeru.

Kako “Dnevni avaz” saznaje, bivši veznjak tuzlanske Slobode i Sarajeva na stolu ima četiri konkretne ponude iz Turske, dvije iz Južne Koreje (Ulsan Hjundai i Samsung), a interesiranje su pokazali i klubovi iz Rusije, Belgije... s kojima je, također, ostvaren kontakt.

- Kako trenutno stoje stvari, najbliži sam jednom klubu iz Turske, bez obzira na to što su ponude iz Koreje finansijski najbolje. No, tamo mi se, jednostavno, ne ide - kaže Sarić, koji bi tokom predstojećeg vikenda trebao donijeti konačnu odluku.

- Ne želim licitirati imenima klubova iz Turske, jer su u toku završni pregovori. Najbliži sam jednom tamošnjem klubu čije se ime, bar u medijima, još nije povezivalo sa mnom... – dodaje Sarić.

S druge strane, klub s Koševa uskoro će raspisati konkurs za direktora Akademije FK Sarajevo. Tu funkciju trenutno obavlja Sanjin Alagić, protiv kojeg su svi treneri iz Akademije FK Sarajevo potpisali peticiju.

Odluku o raspisivanju konkursa donio je većinski vlasnik Vinsent Tan (Vincent), kojeg je prošle sedmice u Maleziji posjetila direktorica kluba s Koševa Sabrina Buljubašić.

Pored konkursa za direktora Akademije FK Sarajevo, menadžment kluba s Koševa uskoro će obaviti “veliko spremanje” u Školi fudbala “Asim Ferhatović Hase”.

Spomenimo i to da su sve tri takmičarske selekcije Akademije FK Sarajevo U-15, U-17 i U-19 u minuloj sezoni osvojile prva mjesta, što je sigurno veliki, historijski uspjeh te jasna orijentacija “koševske vlade”.

Inače, fudbaleri Sarajeva su u drugom pripremnom meču u Sloveniji savladali Triglav iz Kranja sa 4:1.  Strijelci za bordo tim bili su Mersudin Ahmetović, Emir Halilović, Aladin Šišić i Ševkija Resić. Sarajevo je prethodno savladalo i makedonski Rabotnički (2:1).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.