NOGOMET

Pojačanja za Želju: Arežina na posudbi, Čurjurić potpisao na godinu

Fena

29.6.2018

Filip Arežina novi je nogometaš Željezničara.

Dvadesetšestogodišnji nogometaš na Grbavicu dolazi iz Mladosti iz Doboj Kaknja, a naredne dvije godine igrat će na posudbi u plavom dresu. 

Još kao junior je stigao u Zrinjski, a potom je igrao za Olimpic, Rudeš, Rudar, ponovo Zrinjski, poljski Tychy te Mladost. U protekloj sezoni je odigrao 26 utakmica, postigao pet golova uz devet asistencija.

- Veoma sam sretan, došao sam ovdje da ispunimo kao klub najveće ciljeve. Nadam se da ću pomoći u tome i jedva čekam prve treninge - kazao je Arežina.

Ovaj veznjak je bivši mladi reprezentativac, a za A selekciju naše države odigrao je jednu utakmicu, saopćeno je iz FK Željezničar.

Također, hrvatski nogometni internacionalac Ivan Čurjurić novi je igrač Željezničara. Dvadesetosmogodišnji veznjak je potpisao ugovor na godinu, uz opciju produženja na još jednu godinu, saopćeno je iz FK Željezničar.


Čurjurić je rođen 1989. godine u Zadru. Prošao je omladinsku školu Hajduka, a nakon toga je pet sezona nosio dres Zadra, potom i Zagreba. Zatim je igrao za kiparski Nea Salamis, Agia Napa, grčku PAS Lamia, rumunski Poli, a posljednju sezonu je igrao za Paralimni na Kipru.

- Željo je institucija i čast je biti dio momčadi. Nadam se da će biti obostrano zadovoljstvo i da ćemo ispuniti ciljeve, kako ja tako i ekipa. Imam dosta bivših saigrača u ligi, pratim prvenstvo, nogomet napreduje iz godine u godinu i to je sigurno još jedan od motiva da ostvarimo ono što klub želi - rekao je Čurjurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.