Željezničar spreman za ispit u Estoniji: Nastaviti uspješnu tradiciju

KVALIFIKACIJE

Željezničar spreman za ispit u Estoniji: Nastaviti uspješnu tradiciju

Novu avanturu po Starom kontinentu fudbaleri Željezničara počinju danas (18 sati) u glavnom gradu Estonije protiv Narve Trans u prvom pretkolu Evropske lige. “Plavi” su pod svojevrsnim imperativom, jer su prethodne tri sezone u istom takmičenju preskakali prvu prepreku (crnogorski Lovćen 2015. godine, Balzan s Malte 2016. i Zeta 2017.). 

- Stanje u ekipi je dobro, imamo manjih problema, ali svi igrači osim Stojana Vranješa su spremni. On nije trenirao posljednjih sedam dana zbog povrede aduktora – kaže Slobodan Krčmarević, šef stručnog štaba.

Navijači očekuju da evropsko ljeto na Grbavici neće trajati samo sedmicu.

- Očekivanja su pozitivna, mislim da je ekipa izašla iz prvobitnog umora poslije napornih priprema i rada. Znam da su navijači nestrpljivi i da je rezultat bitan, pa i u prijateljskim susretima.

Ali meni ne toliko jer sam nov ovdje i prolazim period upoznavanja s fudbalerima. Mislim da je ovo sada pravo vrijeme i da nema više alibija i izgovora. Idemo u Estoniju da ostvarimo dobar rezultat i da pružimo najbolje od nas što imamo, a za koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo – ističe Krčmarević.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH