SPORT

Sloboda zvanično ostala bez trenera: Kraj za Smajića, Bošnjaković ostaje

Arhiv/agencija

E.M

13.7.2018

Samo sedam dana uoči početka nove takmičarske sezone tuzlanska Sloboda potpuno neočekivano je ostala bez trenera Admira Smajića. 

On se kao glavni trener, koji je i dovodio određena pojačanja na Tušanj, navodno i nezvanično posvađao sa svojim prvim asistentom Milenkom Bošnjakovićem, i to je jedna od vrlo mogućih varijanti što je naprasno napustio Tušanj i prekino saradnju sa Slobodom.

Smajić se naljutio, saopćio odluku čelnicima Slobode i zahvalio na dosadašnjoj saradnji. Za razliku od njega, u klubu je za sada ostao Milenko Bošnjaković i čeka rasplet situacije. 

Smajić je poznat po kratkom fitilju i bolji poznavaoci prilika nisu iznenađeni takvom odlukom da napusti Slobodu. 

Malo ko je vjerovao da će se prvi saradnici zbog nekih banalnih stvari tako brzo rastati, no sujeta i razni kaprici vjerovatno su jači od svih drugih ljudskih vrlina.

No, s posljednjim dešavanjima i situacija u klubu se sada iznenada zakomplicirala, jer su Tuzlaci ostali bez trenera, a prvenstvo samo što nije krenulo. I ono malo slobodnih trenera na bh. tržištu teško se sada odlučuje za posao na Tušnju, jer nedovoljno poznaju sadašnju ekipu.

Kontakta je bilo i s trenerom Darkom Vojvovićem, koji se s Borcem nalazi na Tjentištu na pripremama i nije nimalo realno da napusti klub i prihvati ponudu čelnika Slobode.

Tuzlaci su kontaktirali i Mirzu Varešanovića, kao još jednog kandidata za Slobodu, a odgovor sarajevskog stručnjaka još nije stigao.

Prema dostupnim informacijama, iz juniorskog pogona bit će prebačen trener Amir Spahić, koji će s Bošnjakovićem voditi tim i u sutrašnjoj generalci protiv visočke Bosne na Tušnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.