NOGOMET

Buljubašić: Od povratka navijača nema ljepše vijesti

Piše: G.Š.

18.7.2018

“Horde zla”, najvatreniji navijači kluba s Koševa, koji su u nedjelju objavili da prekidaju bojkot utakmica voljenog tima, pozvali su sve fanove bordo kluba da podrže izabranike Husrefa Musemića u predstojećim evropskim i ligaškim utakmicama.

- Svi na sjever. Sarajevo - Banants, četvrtak u 20.15 sati... - objavljeno je, između ostalog, na Facebook profilu UNFKS - "Horde zla".

Drugačiji osjećaj

Kontaktirali smo tim povodom direktoricu kluba s Koševa Sabrinu Buljubašić, koja je i tokom minulog bojkota održala niz sastanaka s najvatrenijim navijačima Sarajeva.

- Ovo je najljepša moguća vijest koju smo mogli dobiti uoči prve ovosezonske zvanične domaće utakmice - kaže agilna Sabrina Buljubašić te dodaje:

- Koliko god nam je bitno da se plasiramo u naredno kolo Evropa lige, toliko nam je bitno da se najvjerniji navijači vraćaju na sjever. Svaki će vam igrač reći da je potpuno drugačiji osjećaj kad imamo navijače na domaćim, ali i kad oni nisu tu na gostujućim utakmicama. Nadam se da će povratak navijača na sjever biti poziv navijačima s ostalih tribina da u četvrtak u što većem broju dođu na utakmicu protiv Banantsa, dodaje direktorica kluba s Koševa.

S druge strane, u prostorijama FK Sarajevo (pres-salon "Svetozar Vujović") za danas je organizirana humanitarna akcija darivanja krvi.

- Bordo klub od 12 do 18 sati, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, organizira akciju darivanja krvi. I ovim putem pozivamo sve navijače i simpatizere FK Sarajevo, kao i naše igrače, trenere, saradnike te sve ostale koji su u mogućnosti, da nam se pridruže u ovoj akciji kako bismo pomogli našim sugrađanima kojima je potrebna krv - ističu u sarajevskoj Titovoj 38b.

Svi učesnici ove humanitarne akcije bit će nagrađeni besplatnom ulaznicom za predstojeću revanš-utakmicu prvog pretkola Evropa lige... Podsjetimo, u prvoj utakmici u Jerevanu bordo tim slavio je rezultatom 2:1.

Pokrenuta akcija

Uprava FK Sarajevo jučer je pokrenula akciju “Učlani se ili obnovi članarinu i gledaj besplatno revanš-utakmicu protiv Banantsa”.

- Ukoliko još niste aktivan član FK Sarajevo, krajnje je vrijeme da to postanete. Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak igra veoma bitnu utakmicu, a prolazak u narednu rundu mnogo bi značio svim ljubiteljima bordo boje - ističu u sarajevskoj Titovoj 38b.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.