SARAJEVO

Anel Hebibović optimista: Na Koševu ćemo pokazati svu svoju snagu

Hebibović: U svlačionici se još ne priča o duelu s Italijanima

G. Š.

18.7.2018

Prvu domaću utakmicu u sezoni 2018/2019. bordo tim odigrat će u četvrtak (20.15 sati) na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, gdje će u okviru revanša prvog pretkola Evropske lige gostovati ermenski Banants. Klub s Koševa ima povoljan rezultat iz prve utakmice (pobjeda od 2:1), a kako ističu u sarajevskoj Titovoj 38b, u pohodu na drugo pretkolo te najvjerovatnije duel sa slavnom Fiorentinom potrebna je što veća podrška vjernih navijača.

Idealni uvjeti

- Spremni smo za revanš... Svi igrači koji su putovali u Ermeniju su zdravi tako da očekujem novu pobjedu - kaže bočni igrač Sarajeva Anel Hebibović te dodaje:

- Ne znam hoće li biti promjena u sastavu, to je stvar struke, ali je najbitnije da smo svi zdravi i osvježeni. I u Jerevanu, dok smo imali svježine, odigrali smo nešto. Poslije su nas sustigli umor i iscrpljenost pa nismo mogli uraditi ništa više.

Podsjetimo, prije početka meča u Jerevanu na centru je izmjerena temperatura od 49 Celzijevih stepeni... No, meč na Koševu igrat će se sutra po lijepom vremenu i idealnim uvjetima za igru – od 20 do 22 Celzijeva stepena.

- U Jerevanu nismo pokazali našu pravu igru, ali vjerujem da ćemo na Koševu pokazati svu svoju snagu. Normalno, ni Ermenci nisu za potcijeniti... Sigurno se neće predati, čak čujem i da najavljuju uspjeh, ali to je njihovo pravo. Mi ćemo dati sve od sebe da ponovo obradujemo svoje navijače.

Na pitanje razmišlja li već o Fiorentini ili Atalanti (u četvrtak bi trebao stići definitivan odgovor iz UEFA-e), Hebibović odgovara:

- U našoj svlačionici još se ne priča o tom duelu, ali znam da navijači već kuju planove. Mi, igrači, maksimalno smo fokusirani na Ermence, da njih prođemo, a onda ćemo ići od utakmice do utakmice. Prije drugog pretkola slijedi otvaranje premijerligaške sezone u Bijeljini... Ovom prilikom želim istaknuti i to da je najavljeni povratak navijača na tribine velika stvar za sve, kako za nas, igrače, tako i za cijeli klub općenito. Fudbal se i igra zbog navijač. Uvjeren sam da će nam “Horde zla” i svi ostali naši navijači ponovo biti veliki vjetar u leđa i naš 12. igrač. Navijači daju draž fudbalu, pun stadion, bodrenje... U takvom ili sličnom ambijentu milina je igrati.

Crepulja i Bekić

Ljuban Crepulja i Almir Bekić, koji su sanirali povrede, ali nisu putovali u Jerevan, treniraju s ekipom. Konačni sud o njihovom eventualnom nastupu dat će stručni štab nakon današnjeg treninga.

- Ne znam hoće li ih trener uvrstiti u sastav. Najvažnije je da treniraju s nama, a koliko su trenutno fizički spremni da odgovore trenerovim zahtjevima, to će najbolje ocijeniti naš stručni štab – dodaje Hebibović.

Prodaja ulaznica 

Prodaja ulaznica za revanš protiv Banantsa počela je u ponedjeljak u oba Fan-shopa FK Sarajevo, dok ulična prodaja počinje danas. Cijene ulaznica su: Zapadna tribina 12 KM, istočna 10 KM, sjeverna 5 KM, zapadna galerija 25 KM, a bordo VIP 50 KM. “Junior ulaznice” za djecu do 14 godina koštaju 2 KM.

Aktivni članovi FK Sarajevo ostvaruju pravo na popust i oni svoje ulaznice mogu kupiti isključivo u odjelu članstva i sezonskih ulaznica FK Sarajevo, u ulici Maršala Tita 38b i to po cijeni od 10 KM za zapad, 8 KM za istok, 20 KM za zapad - galeriju, saznajemo u klupskim prostorijama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.