SARAJEVO

Musemić: Povratak navijača želimo obilježiti dobrom igrom i pobjedom

Musemić: Naš osnovni zadatak je da budemo pametni i disciplinirani

G. Š.

19.7.2018

Svi fudbalski putevi danas (20.15 sati) u Sarajevu, ali i šire, ponovo vode na naš najveći, Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”, gdje izabranici Husrefa Musemiće protiv ermenskog Banantsa igraju revanš-meč prvog pretkola Evropa lige.

Opasne utakmice

- Rezultat iz prvog meča od 2:1 u našu korist sigurno nam daje za pravo da se nadamo najboljem - konstatira prvi koševski strateg te dodaje:

- No, i u utorak, u kvalifikacijama za Ligu prvaka, vidjeli ste veoma mnogo iznenađenja. Ove utakmice su opasne, nezgodne... Moramo biti pametni i disciplinirani i mislim da ćemo predstojeću utakmicu, u tom slučaju, odraditi na najbolji mogući način. Jednostavno, povratak navijača želimo obilježiti dobrom igrom i pobjedom.

Ipak, prvi i osnovni cilj je prolazak u drugo pretkolo...

- Drugi cilj nam je da prođemo dalje i pobijedimo, a treći da prođemo dalje, pobijedimo i odigramo kvalitetnu utakmicu.

Šef stručnog štaba Sarajeva ističe da je 2:1 opasan rezultat.

- Možemo primiti gol i dovesti se u nezgodnu situaciju. I u Jerevanu, kad smo primili gol za 2:1, imali smo dvadesetak minuta veoma mnogo problema. Zbog toga ćemo u revanš ući malo opreznije, ali i koristiti svaki trenutak da kroz igru dođemo do šansi i što je moguće prije postignemo gol. Ako je to moguće... Naš osnovni zadatak je da budemo pametni i disciplinirani, da ne ostavljamo mnogo prostora protivniku. Čisto sumnjam da će se oni nešto pretjerano otvoriti, bar u prvom poluvremenu, kada će, najvjerovatnije, ići na (polu)kontru. Tako su igrali i u Jerevanu...

Osim Ljubana Crepulje i Almira Bekića, koji nisu igrali ni u prvoj utakmici u Jerevanu, svi su ostali igrači na raspolaganju Musemiću.

Promjene u timu

- Crepulja i Bekić su, nakon povreda, u punom trenažnom procesu, ali nisu spremni za utakmicu. Što se tiče sastava, vjerovatno će biti jedna ili možda čak i dvije izmjene u odnosu na meč u Jerevanu – otkriva Musemić, koji nije želio biti konkretniji, te dodaje da bordo tim još nije dosegao top-formu, jer se nekoliko igrača još, kako kaže, traži.

- Još tražimo igrača kao što je to bio Elvis Sarić. To nam je problem bar dok se ne vrati Crepulja - kaže za kraj Musemić.

Spomenimo i to da je uprava Sarajeva od kolega iz Radnika, prvog ovosezonskog protivnika u bh. eliti, tražila odgodu nedjeljne utakmice, ali Bijeljinci nisu pristali na to. Put u Jerevan je, kako kažu u Titovoj 38b, iscrpio bordo tim, a u “tajnosti” se već priprema i gostovanje u Italiji (2. pretkolo Evropa lige). Na potezu je Nogometni savez BiH, jer se nadamo da je čelnicima kuće bh. fudbala stalo do klupskih uspjeha naših evropskih predstavnika.


Sarajevo – Banants

SARAJEVO. Stadion “Asim Ferhatović Hase”. Sudija: Lionel Čudi(Švicarska). Početak meča: 20.15 sati. Prva utakmica: Banants – Sarajevo 1:2.

SARAJEVO: Pavlović, Hebibović, Adukor, Mujakić, Hodžić (Šabanović), Stanojević (Mustafić), Ramhanović, Šišić (Handžić), Velkoski, Halilović, Ahmetović. Trener: Husref Musemić.

BANANTS: Ajrapetjan, Jovanović, Baregamjan, Krasić (Melkonjan), Peltije (Santos), Kpodo, Udo, Ajvazjan, Stanojević (Val), Petrosjan, Sibo. Trener: Aram Voskanjan.

Velkoski poziva na oprez

Krste Velkoski, kapiten Sarajeva najavljuje, također, novu pobjedu.

- Za razliku od prve utakmice, mislim da će revanš biti sasvim drugačiji što zbog vremenskih uvjeta, što zbog atmosfere na tribinama. Rezultat iz Jerevana daje nam za pravo da budemo možda malo mirniji, ali i oprezni. Jesmo favoriti, ali to ćemo pokazati i na našem terenu. Očekujem našu dobru predstavu i prolazak u drugo pretkolo - rekao je Velkoski.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.