NOGOMET Potpisao ugovor na godinu

Filip Jazvić novi igrač Željezničara

Fena
19.07.2018 16:24

Foto: Filip Jazvić ( FK Željezničar)

Bivši fudbaler Kluža, Hapoel Haife, Arke Gdinja, Filip Jazvić, novi je fudbaler Željezničara. Dvadesetsedmogodišnji krilni napadač potpisao je ugovor na godinu uz opciju produženja na još jednu godinu. 

Filip Jazvić je rođen 22. oktobra 1990. u Bugojnu. Igračku karijeru je počeo u Hrvatskoj, a nakon što je igrao za Istru, Inter i Hrvatski Dragovoljac odlazi u rumunski Kluž. U Rumuniji je još igrao za Tirgu Mures i Univerzitate. Potom je u Izraelu igrao za Hapoel iz Haife, a posljednju sezonu igrao je u Poljskoj za Arku Gdinja i Grudziadz.

– Veoma sam sretan što sam došao u Želju. Nakon dugih pregovora jedva čekam da počnem trenirati i igrati sa ekipom. Očekujem jednu uspješnu sezonu da pomognem ekipi, ciljeve ne krijemo, ali idemo polako od utakmice do utakmice. Pratim fudbal ovdje iako sam nekoliko godina u inozemstvu, a za povratak me najviše privuklo to što je Željo veliki klub sa bogatom historijom - rekao je Jazvić.

Jazvić je obavio ljekarski pregled i ekipi će se priključiti na prvom sutrašnjem treningu - saopćeno je iz FK Željezničar. 

NA VRH