NOGOMET

Optimizam u redovima Slobode: Imamo plan za Zrinjski

Ivetić i Bošnjaković: Puni motiva

J. J.

21.7.2018

Navijači Slobode nisu mogli poželjeti bolje otvorenje premijerligaške sezone. Na Tušnju danas gostuje šampion Zrinjski, što je samo po sebi dovoljan razlog da se napune tribine (20 sati).

Milenko Bošnjaković, šef struke “Crveno-crnih”, svjestan je izazova pred kojim su njegovi fudbaleri.

- Nama dolazi aktuelni prvak, ekipa koja je tri puta zaredom osvajala prvenstvo. To je posebna ekipa, koja je posložena u svim segmentima na vrhunskom nivou. Oni su definitivno blagi favorit, ali pred tuzlanskom publikom i našim “Fukarama” nikada nikome nećemo prepustiti ulogu favorita. Nama je to samo dodatni motiv, a učinit ćemo sve što je u našoj moći da utakmicu odvedemo u pozitivnom smjeru - kaže Bošnjaković.

Trener Slobode dodaje da su dobro prostudirali Mostarce.

Na pitanje jesu li Tuzlaci u psihološkoj prednosti nakon eliminacije Zrinjskog u kvalifikacijama za Ligu prvaka, šef struke Slobode je rekao:

- Za Zrinjski imamo plan, viziju. Mentalni aspekt izuzetno je bitan. Na njemu se vrlo malo radi u klubovima. Koliko će se ispadanje od Trnave odraziti na Zrinjski, kako su oni to prihvatili u klubu, ja ne znam. Mi ćemo se spremati za utakmicu kao da Zrinjski nije igrao prije nas!

Perica Ivetić, kapiten Slobode, veoma je motiviran uoči derbija prvog kola.

- Igramo utakmicu protiv najjačeg tima u državi. Ovo je prilika svakom igraču koji je došao u Slobodu da pokažemo koliko možemo i gdje se nalazimo u odnosu na najbolju ekipu u državi u posljednje tri godine. Pozvao bih sve one koji vole Slobodu da dođu - rekao je Ivetić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.