NOGOMET

Željezničar i Krupa prvenstvo otvorili pobjedama, Mladost i Zvijezda podijelili bodove

1921.ba

Avaz Sport

21.7.2018

Fudbaleri Željezničara su u okviru 1. kola Premijer lige BiH savladali domaći GOŠK sa 1:0. 

U trećoj minuti Ereiz šutira sa distance, Kjsoevski brani. U 16. minuti Zajmović iskosa prolazi, potom šutira preko gola domaćih. Kulović u 21. minuti hvata volej iz okreta, ali šutira direktno u Kjosevskog. U 35. minuti nakon ubačaja Čurjurića Bakrač na drugoj stativi skače i šutira preko gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Arežina šutira, Kozić sigurno hvata. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0. 

U 49. minuti Zajmović iskosa utrčava, ali udarac iz mrtvog ugla brani Kozić. Dvijeminute poslije Vranješ šutira sa ivice kaznenog prostora malo pored gola GOŠK-a. Minutu poslije udarac Arežine iz slobodnog udarca hvata Kozić. Ubačaj ANkovića i udarac Ramića u 69. minuti odlazi preko našeg gola.

Vidmar u 72. minuti šutira iz slobodnog udarca, lopta odlazi pored gola. U 76. minuti je Željo poveo. Iskosa je ubacio Čurjurić, a Zec se našao na pravom mejstu i pogodio za veliko slavlje naše ekipe. U posljednjim minutama Krpić izlazi pred gol, ali šutira preko gola.  

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak u okviru Evropske lige protiv Apollona. Susret na Grbavici počinje u 20:30 sati.


U ostalim susretima, Krupa je na svom stadionu ugostila zenički Čelik i slavila rezultatom 3:1, dok su Mladost iz Doboja kod Kaknja i Zvijezda 09 bodijelili bodove odigravši 0:0. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.