EVROPSKA LIGA

Mustafić: Tražit ćemo šansu protiv Atalante u kontranapadima

Piše: G.Š.

25.7.2018

Sarajevo u četvrtak (20.30 sati) u Ređio Emiliji igra prvu utakmicu drugog pretkola Evropske lige protiv favorizirane Atalante. Bordo tim je već u drugoj kvalifikacionoj fazi dobio jednog od najatraktivnijih mogućih protivnika, ali zato će, nažalost, vrlo teško do prolaza u narednu rundu.

 Protivnik je skautiran

- Dobro smo skautirali protivnika, uradili smo detaljnu analizu i očekujem da ćemo spremni ući u predstojeći duele - kaže mladi prvotimac kluba s Koševa Alen Mustafić i dodaje:

- Znamo koliko je jak naš predstojeći protivnik, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da na što bolji način predstavimo naš klub, grad, državu...

Izabranici Husrefa Musemića će u prvoj utakmici probati izvući povoljan rezultat, ali ni on ne garantira puno pred revanš na Koševu.

- Uvijek postoji neka šansa, iako ponavljam, znamo ko je Atalanta. Baš su dobra ekipa, koja puno trči, dosta su agresivni. Njihov glavni i najbolji igrač je Papa Gomez. Sve se vrti oko njega, on je njihov najopasniji adut.

S druge strane, skautirane su i mane kluba iz Bergama.

- Često izlaze visoko, gdje non-stop igraju visoko presing, a malo igrača ostavljaju u odbrani. Možda bismo ih tu mogli iznenaditi iz kontranapada? Inače, igraju s tri igrača u zadnjoj liniji.

 Nećemo se prepasti

Na pitanje kakav rezultat očekuje u Ređio Emiliji, Mustafić odgovara:

- Teško pitanje, ne znam. Sve zavisi od toga kako će se otvoriti utakmica, odnosno kako se budu odvijale stvari na terenu. Zaista ne znam, jer ipak mi smo iz Bosne, a oni iz Italije, međunarodni predstavnik Serije A. To je, složit ćete se, razlika. Međutim, ne znači da ćemo se prepasti. Nema bježanja - sa simpatičnim osmijehom kaže talentirani Mustafić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.