SARAJEVO

Trener Atalante: Sve se može dogoditi u 90 minuta

Avaz Sport

1.8.2018

U prostorijama stadiona “Asim Ferhatović Hase” održana je pres-konferencija Atalante na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili trener italijanskog tima Đan Pjero Gasperini (Gian Piero) i stoper Andrea Masijelo (Masiello).

Obojica su naglasila da je Atalanta favorit, ali su pozivali na oprez.

- Sve se može desiti u ovih 90 minuta, sve je otvoreno i u ovoj utakmici. Mislim da smo i dalje favoriti, iako će teren biti teži nego u prvom meču. Napravili smo puno grešaka, ali igrat ćemo slično kao u prvoj utakmici. Ovog puta smo bolje analizirali Sarajevo, zbog toga što smo se imali prilike uvjeriti u prvoj utakmici kako igraju – rekao je Gasperini.

On je istakao da je Sarajevo solidna ekipa.

- Odbrana je u prvom meču bila dobro organizirana, iskoristili su maksimalno svoje prilike, vjerujemo da sada to neće biti slučaj. Naravno, rezultat iz prvog susreta nije kakav smo željeli, ali ponavljam da imamo dobre šanse za prolaz, jer imamo i kvalitet za to – rekao je trener italijanskog tima.

Masijelo smatra da iznenađujući remi u prvoj utakmici nije mnogo poremetio atmosferu u svlačionici.

- Pokušat ćemo otkloniti greške iz prve utakmice. Vjerujemo u prolaz, niko ne sumnja u kvalitet ekipe – naglasio je iskusni stoper.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.