TRANSFERI

Mirhad Mehanović se vratio u Slobodu

Mirhad Mehanović ( FK Sloboda/Instagram)

Fena

4.8.2018

Novi igrač na podugačkom spisku nogometaša tuzlanske Slobode od jučer je Mirhad Mehanović (27), Lukavčanin koji dolazi iz njemačkog četveroligaša Rehdena.

Igra na poziciji bočnog napadača, a ugovor s Tuzlacima potpisao je na godinu, navedeno je na službenoj stranici tuzlanskog kluba.  

Mehanović je u Slobodu došao 2013. iz lukavačkog Radničkog, nastupao je za "crveno-crne“ u sezoni kada je ekipu s Tušnja u Premijer ligu uveo Miroslav Ćiro Blažević.

Poslije je godinu igrao za Bratstvo iz Gračanice, a potom se otisnuo u Njemačku, gdje je nastupao za nekoliko nižerazrednih klubova. 

- Sretan sam što se vraćam u Slobodu. Pratio sam rezultate i od srca sam se radovao svakom uspjehu. Tu sam proveo prelijepe trenutke i naravno da mi je sve to ostalo u srcu. S ponosom sam nosio svoju 95-icu i nadam se da ću se dokazati trenerima da ja to mogu i u budućnosti. Jedno je sigurno, uvijek ću ostaviti svoje srce na terenu i boriti se do kraja - izjavio je Mehanović.

Novi trener Zlatan Nalić neće uvrstiti Mehanovića u roster za susret sa Sarajevom, koji se igra sutra na Tušnju od 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.