PREMIJER LIGA BIH

Radnik i Krupa podijelili bodove na otvaranju 3. kola Premijer lige BiH

Avaz Sport

4.8.2018

Radnik i Krupa podijelili su bodove odigravši 2:2 na otvaranju 3. kola Premijer lige BiH.

Prvih pet minuta proteklo je u odmjeravanju snaga i bez nekih većih prilika. Radnik je došao do vodstva u 8. minuti kada se Irfan Hadžić izborio za loptu nakon loše reakcije Makitana i pogodio za 1:0.

Samo dvije minute trajala je radost domaćina, pošto je Krupa stigla do izjednačenja kada je Elvir Koljić fantastično pogodio iz slobodnog udarca sa nekih 30 metara. U nastavku je Radnik bio bolji, ali domaćini nisu uspjevali realizirati svoje akcije. Na samom kraju prvog dijela, Krupa je preokrenula. U drugoj minuti sudijske nadoknade Koljić je još jednom zatresao mrežu domaćina i tako postavio rezultat prvog poluvremena. 

U drugo poluvrijeme Krupa je ušla dosta ofanzivnije. U 48. minuti Marjanović je imao odličnu prliku ali je loše loptu dodao do Koljića,ap je odbrana Radnika otklonila opasnost. 

U 55. minuti Radnik je izjednačio na 2:2. Martinović nije imao puno izbora, pa je šutirao, a golman Krupe loše reagirao i lopta je završila u mreži. U nastavku se igralo dosta otvoreno s obje strane. U trećoj minuti sudijske nadoknade Radnik je ostao s igračem manje, pošto je Franić dobio direktan crveni karton. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao pa su tako oba tima podijelila bodove. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.