PREMIJER LIGA BIH

Tuzla City savladala Mladost za historijsku pobjedu u Premijer ligi BiH

Detalj s utakmice u Doboju kod Kaknja ( D. Jurišić)

Avaz.ba

4.8.2018

U drugom susretu 3. kola Premijer lige BiH Tuzla City je pobijedila Mladost Doboj Kakanj u Doboju kod Kaknja s 0:1 i upisala prvu historijsku pobjedu u Premijer ligi BiH.

Domaćini su bili aktivniji na otvaranju meča, ali nisu uspjeli napraviti  ozbiljniju priliku. Prvu ozbiljniju šansu imali su gosti kada je u 20. minuti Nukić bio sam pred golom Mladosti, ali nije uspio pogoditi. Na terenu nije bilo uzbuđenja sve do 35. minute kada su gosti došli do vodstva. Nukić je prošao po lijevoj strani i ubacio za Mitrovića koji je postigao prvi pogodak Tuzle City u Premijer ligi i tako ušao u historiju ovog kluba. U nastavku su gosti kontrolirali meč, ali se rezultat nije mijenjao do odlaska na odmor.

Drugo poluvrijeme su domaćini bolje otvorili i imali nekoliko prilika, ali su se gosti iz Tuzle dobro branili. Veliku priliku Mladost je imala u 63. minuti kada se Guzina našao sam pred golmanom gostiju, ali je promašio zicer. U nastavku su domaćini pokušavali da postignu pogodak za izjednačenje, ali im je nedostajala završnica. U 87. minuti Anđušić je udario Šećerovića i zaradio direktan crveni karton. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao pa tako Tuzla City slavila svoju prvu historijsku pobjedu u Premijer ligi BiH.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.