PREMIJER LIGA BIH

Krpić junak, Željezničar u derbiju kola pobijedio Zrinjski

Avaz Sport

5.8.2018

Željezničar je u derbiju 3. kola Premijer lige BiH golovima Krpića u 36. i 40. minuti savladao aktuelnog prvaka Zrinjski s 2:0. 

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 4. minuti, ali Todorović nije uspio pogoditi iz dobre pozicije. U nastakvu su "Plavi" bili konkretnija ekipa, no  nije bilo pravih prilika za promjenu rezultata. U prvih pola sata igralo se dosta čvrsto sa obje strane. U 35. minuti veliku priliku za goste imao je Jović, ali je šutirao pored gola sa nekih sedam metara. Minutu kasnije Željezničar je došao do vodstva kada je Krpić na asistenciju Stavanovića uz dosta sreće poslao loptu u mrežu gostiju. U 39. minuti Galić je oborio Veselinovića u kaznenom prostoru, a sudija Zoran Grbić iz Prijedora pokazao na penal. Siguran s bijele tačke u 40. minuti bio je Krpić koji je postigao svoj drugi pogodak i postavio rezultat prvog poluvremena.

Domaćini su bolje otvrorili drugo poluvrijeme.  U 50. minuti odlično je šutirao Blagojević, no golman Zrinjskog je uz pomoć prečke zaustavio njegov šut. U  61. minuti Jazvić se našao u prilici, ali je poslao loptu pored gola.  Osam minuta kasnije, Zrinjski je imao priliku da smanji rezultat. Jović je sjajno šutirao, ali je golman domaćih Kjosevski fantastično odbranio. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pa su tako "Plavi" sa Grbavice u derbiju kola zasluženo slavili pobjedu protiv aktuelnog prvaka.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.