PREMIJER LIGA BIH

Čelikovci se nadaju podršci navijača i protiv prvaka Zrinjskog

Pres-konferencija na Bilinom polju pred utakmicu s ekipom Zrinjskog ( D. Jurišić)

Fena

10.8.2018

Nakon debakla u Širokom Brijegu, gdje su u 3. kolu poraženi s visokih 0:6, nogometaši zeničkog Čelika u nedjelju će u 19 sati ugostiti aktuelnog prvaka, mostarskog Zrinjskog. 

Zeničani dočekuju Zrinjski nakon njihovog nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka te domaće pobjede protiv Željezničara (1:0). 

- Ništa nije štimalo te noći u Širokom Brijegu, ali neka to ostane samo jedna ružna noć - kazao je danas na pres-konferenciji desni bek Ivan Livaja, koji je dodao da bi i remi bio uspjeh za njegov tim.

- Čeka nas duel s aktuelnim prvakom, kvalitetnim timom, ali niko ne može doći u Zenicu i računati na sigurne bodove - istakao je Livaja. 

Trener Adnan Ornek razočaran je igrom u prošlom kolu te je kazao kako njegovi igrači nisu pokazali ništa u Širokom Brijegu, zbog čega su zaslužili ocjenu - nula.

- Život ide dalje. Ponovo se ustaje na noge i čekamo novog protivnika, ali je važno i da izvučemo iskustvo iz grešaka. Opet nas čeka težak protivnik, ali znali smo da će tako biti u prvih pet-šest kola. 

Vjerujem da će navijači ponovo doći i podržati tim, zato što igrači i navijači čine zajednicu, koju teško ko može pobijediti na Bilinom polju - kazao je Ornek, koji je uvjeren kako mogu ostvariti dobar rezultat.

Zeničani će, vjerovatno, ponovo igrati bez povrijeđenog lijevog beka Dine Bevapa. Neće nastupiti ni prvi i jedini strijelac ove sezone, veznjak Anel Dedić, koji ima tri žuta kartona. 

- Imamo još neke igrače koji nisu mogli tokom sedmice trenirati punim intenzitetom - kazao je Ornek, koji je dodao kako su konačno postigli dogovor s bivšim bekom kakanjske Mladosti iz Doboja Senadom Karahmetom. 

On je zatražio još dva dana slobodno da bi riješio neke privatne stvari pa neće biti u kombinaciji za ovu utakmicu.

Ornek je izrazio nadu kako će naredne sedmice, napokon, stići i najavljena četvorica inozemnih igrača te ponovo pozvao na strpljenje, istakavši kako se Čelik može vrlo brzo, za dvije-tri godine, uključiti i u borbu za vrh tabele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.