Nekadašnji prvotimac tima s Grbavice: Mala prednost je na strani ’Plavih’

N. DEMIROVIĆ
14.08.2018 20:05

Foto: Škoro: Nema posebnog nadmudrivanja u vječitom derbiju

Haris Škoro je imao sreću da je u vrijeme dok je nosio dres Željezničara s brojem 8 ekipa s Grbavice imala dosta uspjeha protiv gradskog rivala.

Tih osamdesetih godina prošlog stoljeća često su se radovali pobjedama u derbiju.

Nastavak sezone 

- To su, bez sumnje, posebne utakmice za grad, navijače i igrače. Moja generacija je tu bila uspješna i imam lijepa sjećanja na derbi.

Naravno, uvijek je posebno bitno doći do dobrog rezultata u toj utakmici, jer to, osim bodova, može mnogo značiti u nastavku sezone - kaže Škoro za „Dnevni avaz“.

Iako živi van granica BiH, kaže da je pratio neke utakmice Željezničara i Sarajeva početkom sezone.

- Sudeći prema onome što sam vidio, mala prednost je na strani Želje. Nadam se da će i biti tako i da će Odovićeva ekipa pobijediti - govori nekadašnji veznjak tima s Grbavice.

Mnogo se priča o tome šta koji trener može ponuditi i šta može biti prevaga u ovakvim utakmicama.

Pokazali snagu

- Musemić poznaje Želju, Odović poznaje Sarajevo.

Nema tu posebnih tajni i nema se čime iznenaditi ovog drugog. Normalno je da je bitna postavka i da treneri imaju svoju ulogu, ali tu ne može biti posebnog nadmudrivanja.  

Igrači su veoma bitni. Njihov pristup, zalaganje i inspiracija donose rezultat - naglašava Škoro.

Prema njegovim riječima, bio je na utakmici Želje protiv Zrinjskog u trećem kolu i tu su „Plavi“ pokazali da imaju snagu i kvalitet.

Raspad igre 

- Na Koševu sam gledao utakmicu Sarajevo – Atalanta i mogu reći da je, i pored snage Italijana, to bio težak raspad igre Sarajeva. Tu se ništa nije moglo vidjeti i teško je po toj utakmici suditi o onome što mogu igrači Sarajeva - kaže Škoro.

NA VRH