FK SARAJEVO

Husref Musemić: Prekidamo tradiciju

G.Š.

15.8.2018

Šef stručnog štaba kluba s Koševa Husref Musemić optimista je pred 116. vječiti derbi, koji je na programu danas na Grbavici (20.15 sati).

Kvalitetni uvjeti

- Šta bi se novo moglo reći o našem vječitom derbiju, sve je već ispričano. Položaj na tabeli, trenutna forma... Sigurno ćemo imati kvalitetne uvjete za igru, noćna utakmica, kvalitetan teren, praznični ambijent na tribinama. A šta mi možemo da ponudimo onima koji budu na stadionu ili pored TV-a, vidjet ćemo - kaže Musemić.

Osim povrijeđenog Aladina Šišića, trener Sarajeva danas može računati na sve ostale igrače.

- Željezničar je s dvije posljednje prvenstvene pobjede vratio samopouzdanje. I mi smo isto bili u prilici da ga vratimo u prošlom kolu protiv GOŠK-a (1:1 – op. a.), ali nismo uspjeli. Željezničar je, možda, u maloj prednosti, bar što se tiče te neke atmosfere, premda ni kod nas ona nije toliko loša, kao što se u posljednja dva-tri dana nekome činilo. Naši igrači su svjesni da je ispred njih velika utakmica, kako za njih tako i za klub, navijače. Pokušat ćemo odigrati što je moguće kvalitetnije i ostvariti pozitivan rezultat.

Na pitanje bi li bio zadovoljan i remijem u 116. vječitom derbiju, Musemić odgovara:

- Znate kako, ako ne možete pobijediti, onda se morate zadovoljiti i neriješenim rezultatom. Pred nama je veoma bitna utakmica, kako za nas tako i za Željezničar, jer mi smo nominalno gosti. Međutim, u posljednja dva derbija na Grbavici Željezničar je pobijedio, tako da je došlo vrijeme da prekinemo tu tradiciju.

Važan faktor i danas će biti psihološka priprema.

- U posljednje dvije utakmici na Grbavici, koje smo izgubili, a pogotovo u onu prvu, koja je bila prvo odgođena, nismo ušli baš spremni psihološki. Ne znam koliko je utjecalo to odgađanje, ali to je jedan segment na kojem radimo i koji moramo popraviti ukoliko mislimo napraviti dobar rezultat

 Pod pritiskom

Trener Sarajeva, ali i igrači bordo tima, non-stop su pod pritiskom, kako to tvrdi i Musemić.

- Naš posao je takav. Međutim, pred nama je posebna utakmica, koja puno znači i za navijače i sve ostale. Moramo se pripremiti što bolje, kako nam se ne bi dešavale neke stvari kao prošli put - za kraj kaže Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.