ŽELJEZNIČAR

Moramo imati mirnu glavu

N.D.

15.8.2018

Ekipa Željezničara će večeras (20.15 sati) na svojoj Grbavici u 116. vječitom derbiju dočekati gradskog rivala Sarajevo. „Plavi“ u utakmicu ulaze nakon dvije vezane prvenstvene pobjede i kao lider nakon četiri premijerligaška kola.

Pun stadion

Nema sumnje, očekuje se puna Grbavica, a toga je svjestan i Milomir Odović, prvi strateg Željezničara. Kako kaže, nada se utakmici u dobrom ambijentu, s dosta publike, a drago mu je da zajedno sa Husrefom Musemićem dio ovog derbija.

Što se tiče onoga što bi njegovi fudbaleri trebali pružiti na terenu, Odović je bio pomalo zagonetan, ali sigurno je da nema mala očekivanja.

- Odigrat ćemo utakmicu u dobrom ambijentu. Polako podižemo formu, ali još mnogo stvari treba popraviti. Nismo baš odmorni, ali slično je i sa Sarajevom. Vezali smo dvije pobjede i to je dobro.

Raspoloženje je dobro, ali imamo popriličan broj umornih fudbalera. Ako je neko posebno umoran, pokušat ćemo ga odmoriti, jer protiv Sarajeva će trebati i trčati i pokazati mirnu glavu - rekao je Odović.

 Velika želja

Stekao se utisak da, osim onoga što fizički očekuje igrače na terenu, Odović mnogo toga polaže i na psihološku pripremu pred ogled vječitih rivala.

- Sjećam se još iz igračkih dana kako je bilo teško igrati derbi. Treba se znati nositi s pritiskom, treba prenijeti igračima da moraju znati kako odigrati ovu utakmicu. Ne smiju izgorjeti u prevelikoj želji - naglasio je Odović.

Inače, on će moći računati na sve igrače, a, prema njegovoj najavi, u timu neće biti defanzivca Miloša Bakrača iz isključivo taktičkih razloga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.