NOGOMET

Tresti mrežu Sarajevu Zajmoviću postaje navika

N.D.

17.8.2018

Gradski derbi, utakmica između Željezničara i Sarajeva konačno se vratila kući. Nije bilo posebnih incidenata, a gledaoci su mogli vidjeti dobar i uzbudljiv derbi. Bilo je i po dva gola na obje strane, pa samim tim je postojala mogućnost da neko bude dvostruki strijelac.

Šest godina

Posljednji takav bio je Vernes Selimović prije šest godina, kada je na Koševu 12. maja 2012. godine dva puta zatresao mrežu Sarajeva.

- Drago mi je da smo gledaocima priuštili jednu dobru utakmicu s puno golova. Oni su napravili sjajan ambijent u kojem je bilo pravo uživanje igrati. Zahvalni smo im na tome, a nadam se da i oni mogu biti zadovoljni igrom. Sada, možemo li i mi i navijači biti zadovoljni bodom, to je druga stvar, ali dali smo sve od sebe na terenu - kaže junak Željezničara Dženan Zajmović, koji je nakon šest godina ponovio Selimovićevo dostignuće.

Dva puta je Zajmović Želju vratio u igru, nakon što su gosti vodili 0:1 i 1:2.

Lijep osjećaj

- Baš smo razgovarali u klubu malo prije ovog razgovora o tome ko je još dao dva gola u posljednje vrijeme. Drago mi je da sam ja uspio u tome i veoma je lijep osjećaj. Naravno, golovi su zasluga cijele ekipe - naglašava dvostruki strijelac u derbiju.

Zajmoviću inače polako postaje navika da trese mreže gradskog rivala. On je u utakmici prošle sezone u maju bio strijelac za prvi gol Željezničara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.