PREMIJER LIGA BIH

Željezničar golovima Čurjurića i Vranješa pobijedio Tuzla City za ostanak na vrhu tabele

A. Bajrić

Avaz Sport

19.8.2018

Fudbaleri Željezničara su u okviru šestog kola Premijer lige BiH u Tuzli savladali novog premijerligaša ekipu Tuzla City rezultatom 2:0.

Na početku meča nije bilo uzbuđenja, Željezničar je bio konkretniji, ali bez pravih prilika. Nakon početnog pritiska "Plavih", domaćini su uspostavili terensku inicijativu, no ni oni nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti Kjosevskom. U 30. minuti Nukić je prošao po desnoj strani, ali je Ziljkić zakasnio na ubačaj, pa su tako domaćini propustili obećavajuću priliku. Do kraja prvog poluvremena igralo se dosta tvrdo sa obje strane, ali nije bilo pravih prilika za postizanje gola.

I na otvaranju drugog poluvremena igralo se dosta tvrdo, bez većih prilika. U nastavku je Željezničar imao veći posjed lopte, a to su krunisali golom u 56. minuti kada je Čurjurić fenomenalno pogodio za vodstvo "Plavih" od 1:0. I nakon primljenog gola, domaćini su pružali jako skromnu igru, a u 65. minuti pokušao je Ziljkić, no šutirao je pravo u Kjosevskog.  Domaćini su do kraja meča pokušali svim snagama da dođu do izjednačenja, međutim u nadoknadi meča Vranješ je pogodio za konačnih 2:0, pa su tako "Plavi" upisali važna 3 boda za ostanak na vrhu premijerligaške tabele. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.