PREMIJER LIGA BIH

Golijada na Koševu: Sarajevo u derbiju savladalo Zrinjski, Ahmetović postigao het-trik

M. Kadrić

Avaz Sport

19.8.2018

Fudbaleri Sarajeva su derbiju šestog kola Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase savladali aktuelnog prvaka BiH ekipu Zrinjskog rezultatom 4:2.

Na otvaranju meča fudbaleri Sarajeva su imali veći posjed lopte i bili su konkreniji. U 7. minuti odlično je šutirao Velkoski, ali je lopta otišla malo pored stative. U nastavku je uslijedio nešto mirniji period igre, a bordo tim je do vodstva došao 24. minuti kada je Mersudin Ahmetović pogodio za veliko slavlje domaćih navijača. I nakon postignutog gola Sarajevo je bilo konkretnije.  U 29. minuti Jakovljević je oborio Stanojevića u kaznenom prostoru Zrinjskog, a sudija Dragan Petrović pokazao na bijelu tačku i Jakovljeviću pokazao žuti karton. Igrač Zrinjskog je nakon dosuđenog penala nastavio raspravu sa sudijom, da bi mu Petrović pokazao crveni karton zbog prigovora. Golman "Plemića" Soldo je odbranio penal Velkoskom, ali mu se lopta vratila pa je iz drugog pokušaja pogodio za 2:0. Sarajevo je novu priliku imalo preko Rahmanovića u 37. minuti, ali opet je Soldo odbranio. Iako je izgledalo da Zrinjski s igračem manje neće uspjeti ugroziti domaćina, u trećoj minuti sudijske nadoknade, Samir Bekrić je pogodio i postavio rezultat prvog polvremena 2:1.  

Već na otvaranju drugog poluvremena, domaćini su došli do novog gola. U 49. minuti Ahmetović je postigao svoj drugi gol za vodstvo bordo tima od 3:1. Nakon trećeg postignutog gola, ekipa Sarajeva prepustila je terensku incijativu gostima, no oni to nisu uspjeli iskoristiti. U 62. minuti Mersudin Ahmetović je postigao het-trik kadaje lagano savladao Soldu za 4:1. Samo dvije minute kasnije, Bilbija je nakon dobrog ubačaja smanjio na 4:2. U 69. minuti Šutalo je zamijeni Soldu na golu Zrinjskog, da bi dvije minute kasnije imao  odličnu intervenciju kada je zaustavio šut Velkoskog. U 77. minuti  Velkoski je isključen pošto je dobio drugi žuti karton. Gosti su do kraja meča pokušali da ublaže poraz, ali je u 85. Filipović bio neprecizan. Sarajevo s ovom pobjedom ostalo u vrhu tabele na drugom mjestu s 11 bodova isto koliko ima i Široki Brijeg, dok ekipa Zrinjskog nastavila niz loših rezultata i nalazi se na osmom mjestu premijerligaške tabele sa svega osvojih 6 bodova.  

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.