NOGOMET

Vinko Marinović, selektor reprezentacije BiH U-21: Stvaramo igrače za "A" tim

Marinović: Još tri kvalifikacijska meča

Avaz Sport

23.8.2018

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicama sa Švicarskom (7. septembar - Zenica) i Rumunijom (11. septembar - Ovidiu) nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U-21.

Nade našeg fudbala do 21 godine, nakon sedam odigranih utakmica, prvoplasirane su u grupi 8 - sa 15 bodova, a potom slijedi Portugal sa 13 i utakmicom manje, te Rumunija sa 12 bodova i utakmicom manje. Četvrto mjesto dijele Švicarska i Vels sa po sedam bodova, a Lihtenštajn je posljednji bez bodova.

Osim duela sa Švicarskom i Rumunijom, izabranici Vinka Martinovića u posljednjem, 10. kolu, gostuju u Portugalu (16. oktobar).

- Osim Darka Todorovića i Eldara Ćivića, koji su u A timu, te povrijeđenog golmana Azira Muminovića, za predstojeće dvije kvalifikacione utakmice mogu računati na sve ostale naše reprezentativce - kaže Marinović i dodaje:

- Uglavnom, to su igrači koji su već nastupali u ovim kvalifikacijama, a imamo i tri nova, mlađe igrača... Očekujem da će svi pozvani igrači doći u Zenicu 3. septembra zdravi na okupljanje.

Marinović ističe da mu je izuzetno drago što su dva mlada reprezentativca prekomandovana u A tim.

- To je i za njih ogroman stimulans. Oni su to i zaslužili. U suštini, mi i trebamo da što više igrača pripremimo za A selekciju. Izuzetno sam ponosan što su Todorović i Ćivić u A timu. A mi ćemo tražiti neka druga rješenja, imamo mi još dobrih igrača koji trebaju da se nametnu. Ipak, A selekcija je ispred svih ostalih, te prekomande su nam i osnovni cilj. Nadam se da će se još mladih reprezentativaca svojim igrama nametnuti selektoru Robertu Prosinečkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.