SARAJEVO

Musemić: Mogli smo dobiti i GOŠK i Željezničar...

Moglo je biti i bolje. Mislim da smo u manjku dva boda, protiv GOŠK-a ili Željezničara, kaže Musemić

Musemić: Crepulja spreman za Ugljevik

G. Š.

23.8.2018

Bordo tim u subotu (17 sati) gostuje u Ugljeviku, kod novog premijerligaša Zvijezda 09 koja je u minulih pet kola osvojila samo tri boda. Utakmica 5. kola Zrinjski – Zvijezda je odgođena zbog nastupa ekipe iz Mostara u Evropskoj ligi... 

Minus dva

- U srijedu smo trenirali u našem Trening kampu, tako će biti i u četvrtak (danas - op. a.), a u petak vjerovatno putujemo – kaže šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić, te dodaje:

- Osim tri kartonirana fudbalera, svi ostali igrači su na raspolaganju.

Na predstojećoj utakmici Musemić zbog kartona neće moći računati na kapitena Krstu Velkoskog, Nihada Mujakića i Miloša Stanojevića.

- Ljuban Crepulja i Aladin Šišić su se vratili u trenažni proces sa ekipom, s tim što je ovaj drugi još upitan. Ali, trenirao je sa ekipom sasvim normalno.

Podsjetimo, Crepulja nije igrao protiv Zrinjskog (4:2) zbog stare povrede koljena, a Šišić je preskočio posljednji vječiti derbi na Grbavici (2:2) i duel s aktuelnim prvakom iz Mostara.

- Do utakmice u Ugljeviku ostala su još tri dana, ali mislim da će mi Crepulja biti na raspolaganju. Za Šišića ćemo još vidjeti.

Na konstataciju da su rezultati posljednje dvije utakmice vratili mir u bordo svlačionicu, Musemić dodaje:

- Moglo je biti i bolje. Mislim da smo u manjku dva boda, protiv GOŠK-a (1:1) ili Željezničara. Po onome šta se dešavalo na terenu.

U obje te utakmice Sarajevo je bilo bliže pobjedi od rivala, tako da je bordo tim na svom kontu mogao imati još četiri boda, koja bi bila i više nego dovoljna za prvu poziciju. Ovako, Željezničar je na plus dva boda...

- Prema onome što je bilo na trenu, trebali smo dobiti bar jednu od te dvije ove utakmice, ali nismo, Bože moj. Idemo dalje. Nama je sada glavni cilj da se što bolje spremimo za predstojeću utakmicu.

Zvijezda i Čelik

Poslije subotnjeg duela u Ugljeviku bordo tim će u 7. kolu ponovo biti gost u Zenici.

- Trenutno smo fokusirani samo na Zvijezdu. O Čeliku ćemo razmišljati od nedjelje. Poslije ide reprezentativna pauza, tako da ćemo imati vremena i da se odmorimo, osvježimo, ali i nešto uradimo - za kraj kaže Musemić.

Zašto još nije izabran šef omladinskog pogona FK Sarajevo?

Klub s Koševa je, kako je to navedeno u saopćenju iz sarajevske Titove 38b, zbog reorganizacije poslova unutar omladinskog pogona, 30. juna raspisao konkurs za šefa omladinskog pogona FK Sarajevo. Međutim, on još nije imenovan, a omladinske lige su davno počele.

U međuvremenu, od kandidature je odustao Edin Prljača, jer je pronašao inozemni angažman u Gani, dok Senad Repuh nije pristao na ponuđene uvjete. Kako saznajemo, mjestu šefa omladinskog pogona FK Sarajevo trenutno je najbliži Agim Nikolić, koji već više od 20 godina trenira nade kluba s Koševa.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.