PREMIJER LIGA BIH

Starčević: Poslije tri poraza, primorani smo nešto mijenjati

Tuzlaci će nastupiti oslabljeni

Slobodan Starčević ( Arhiv)

Fena

23.8.2018

Ekipa Tuzla Cityja u službenim utakmicama ima pozitivan skor protiv aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog.

Istina, odigrali su samo jednu utakmicu, i to u šesnaestini finala Kupa BiH za prošlu sezonu, a tada je tuzlanski federalni prvoligaš, pod imenom Sloga, jednim pogotkom izbacio Mostarce iz najmasovnijeg takmičenja, što je tada ocijenjeno senzacijom. 

Zanimljivo je svakako da je i tada "Plemiće" vodio Blaž Slišković.

Ovoga puta sastaju se u okviru 7. kola Premijer lige BiH, a obje ekipe starale su slabije od očekivanja. Zrinjski ima šest, a "plavi" iz Simin Hana osvojili su četiri boda. 

- Utakmica dolazi u teškom trenutku za obje ekipe, poslije tri uzastopna poraza. Zrinjski je aktuelni prvak, ali kao i mi, nije najbolje počeo prvenstvo. Domaćinu je pobjeda imperativ, nama je obaveza da pokušamo zaustaviti niz poraza – kaže šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević.

Tuzlaci će nastupiti oslabljeni. "Radilica" iz srednjeg reda, Nemanja Stjepanović, povrijeđen je, a Adnan Šećerović se razbolio. 

- Primorani smo da nešto mijenjamo kako bismo pronašli dobitnu kombinaciju za naredni period. I to najviše u ofanzivnom dijelu, gdje i imamo najviše problema. Pokušat ćemo protiv Zrinjskog izboriti povoljan rezultat mada neće biti lako - zaključio je Starčević držeći se poznate maksime da "nada umire posljednja".

Utakmica Zrinjski - Tuzla City igra se u subotu od 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.