NOGOMET

Odović: Uz dobru igru i dobar rezultat

Avaz Sport

24.8.2018

Ekipa Milomira Odovića u nedjelju od 20 sati tražit će novu pobjedu. Na Grbavicu stiže Krupa, a nakon dobrih rezultata u posljednje vrijeme u ekipi vlada optimizam. 

– Radi se o još jednoj utakmici gdje bi Željo trebao da polako popravlja neke stvari, da budemo dovoljno dobri, da uz dobru igru ostvarimo i dobar rezultat jer kao što znate po inerciji kada ste trener u Željezničaru svaka utakmica je važna i u svakom susretu idemo na pobjedu. Bez obzira na Krupu, koja je u posljednje dvije-tri godine pokazala da je dobra ekipa i da se ozbiljno radi, ja sam ih gledao, zaslužuju maksimalan respekt, neke igrače poznajem, neke sam htio dovesti u prošlom mandatu, ali sve je do nas, nadam se da ćemo uz dobar pristup neke stvari poboljšavati, ali istovremeno i ostvarivati zadovoljavajuće rezultate, a to je u ovom slučaju pobjeda, istakao je Odović.

Jedan od onih koje je Odović promovirao u standardne je Matej Rodin. Ovosezonsko pojačanje „Plavih“ ima svoje mjestu u odbrani i pokazao se kao veoma dobro rješenje.

– Očekuje nas teška utakmica, Krupa će biti motivisana Grbavicom i ispunjenim tribinama. Moramo ući maksimalno angažovano u utakmicu kako ne bismo imali problema. Igramo pred svojim navijačima, sigurno smo favoriti i tako ćemo se ponašati u nedjelju, istakao je Rodin.


Stvari se okrenule

– Otkako sam ja trener stvari su se okrenule. Pristup je drugačiji, odgovornost je veća, zahtjevnije je za igrače. Uprkos svom tom nekom individualnom kvalitetu, golove protiv Tuzla sitija smo postigli iz izrađenih akcija. Prema tome, igrači moraju voditi računa, moraju više u kontinuitetu igrati. Želim da periodi dobre igre budu veći i da znaju zašto držimo loptu i zašto insistiram na određenim stvarima, te da to postane način igre i način razmišljanja, naglasio je Odović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.