PRVA LIGA FBiH Najveći interes navijača za jednu nogometnu utakmicu na području Unsko-sanskog kantona u posljednjih desetak godina

Veliko interesiranje za prvoligaški derbi između Jedinstva i Veleža

Derbi se igra sutra na gradskom stadionu „Podno Borića“ u 17 sati

Fena
24.08.2018 13:58

Foto: Fena

Derbi trećeg kola Prve lige Federacije BiH sutra će se vjerovatno igrati pred ispunjenim tribinama gradskog stadiona u Bihaću. 

Ogled vodećih timova na tabeli, koji su za sada na stopostotnom ligaškom učinku, privukao je najveći interes navijača za jednu nogometnu utakmicu na području Unsko-sanskog kantona u posljednjih desetak godina. To je potvrđeno i na današnjoj konferenciji za medije Nogometnog kluba Jedinstvo.

- Uradili smo veliki posao u kratkom vremenskom periodu. Stabilizirali klub, realizirali određene infrastrukturne projekte te napokon složili respektabilan igrački kadar. Sutrašnja velika posjeta koju očekujemo samo će biti nagrada za sve što smo uradili i motiv za dalje - rekao je predsjednik NK Jedinstvo Ismet Hadžimuratović. 

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić respektira ekipu Veleža, za koju ističe kako je najozbiljniji kandidat za povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

- Neosporan je kvalitet mostarskog tima i ovdje ćemo ih dočekati sa zasluženim poštovanjem. Međutim, ne sumnjam u potencijal i mogućnosti svog tima i zato ćemo igrati napadački, na pobjedu. Na raspolaganju su mi svi igrači, a najbitnije je da ćemo svi uživati u navijačkom ambijentu, koji ne viđamo tako često ni na premijerligaškim terenima - dodao je Jagodić. 

Kapiten bihaćkih "crveno–bijelih" Anes Nuspahić navijačima je obećao maksimalni angažman svih prvotimaca i želju za pobjedom. Prvoligaški derbi Jedinstva i Veleža igra se sutra na gradskom stadionu „Podno Borića“ u 17 sati.

NA VRH