PREMIJER LIGA BIH

Nastup kapitena Čelika protiv Mladosti pod znakom pitanja

Čelik se nalazi boljoj formi i u seriji od tri meča bez poraza i primljenog gola

Fenan Salčinović, kapiten Čelika. Arhiv

Fena

24.8.2018

U kantonalnom i komšijskom derbiju u okviru 7. kola Premijer lige BiH nogometaši Čelika sutra gostuju kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. 

Zeničani su u posljednjem međusobnom meču 19. maja ove godine, u Doboju kod Kaknja slavili čak 3:0 te su dobili posljednja dva međusobna meča.

Čelik se nalazi boljoj formi i u seriji od tri meča bez poraza i primljenog gola, a nema dileme da će na ovom, najbližem gostovanju imati i veliku podršku s tribina. 

- Očekuje nas težak meč, jer za nas nema laganih mečeva. Međutim, mi želimo nastaviti našu uspješnu seriju i ostvariti dobar rezultat - kaže trener Čelika Adnan Ornek, koji još nema pravo nastupa voditi tim s klupe.

Ornek ne može računati na Ensara Hajrovića, koji još nije registriran, kao ni Senegalce Musu (Moussu) Marona i Faustina Senghora. 

- Neće igrati ni Senad Karahmet, koji je stigao upravo iz Mladosti, jer još nije dovoljno fizički spreman za nastupe. Upitan je i nastup kapitena Fenana Salčinovića, koji ima problema sa zadnjom ložom i takav je igrao i protiv Zvijezde 09. Još ćemo vidjeti da li će ipak moći nastupiti, ali nećemo riskirati - ističe Ornek, koji ne želi otkriti u kojem će sastavu početi ovu utakmicu.

Čelik je sa 10 bodova na petom mjestu na tablici, dok su domaćini sa samo dva boda posljednji te, ako se računa i prošla sezona, već sedam utakmica nisu osjetili slast pobjede. 

Mladost je izgubila dva posljednja susreta, a prije desetak dana ostavku je podnio i trener Nermin Šabić. Naslijedio ga je Adnan Zildžović, pod čijim su vodstvom, i pored toga što su prvi postigli gol, u prošlom kolu s 1:3 poraženi u gostima od bijeljinskog Radnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.