SLOBODA

Zukić: U svaku utakmicu idemo na pobjedu i tri boda!

Foto: A. Bajrić

J. J.

28.8.2018

Sloboda je, nakon dobrih rezultata u Premijer ligi BiH, glavna tema fudbalske javnosti u gradu soli. Sve su oči uprte u “Crveno-crne”, koji nakon sedam odigranih kola imaju tek tri boda zaostatka za vodećim Sarajevom.

Posljednja žrtva ekipe Zlatana Nalića bio je Radnik, koji je na Tušnju poražen sa 2:0. Džoker s klupe bio je korpulentni napadač Seid Zukić (24 godine, 198 centimetara), čijim je ulaskom u igru nastala prava pometnja u defanzivnoj liniji Semberaca. Posuđeni fudbaler francuskog Tura svoj prvjenac u crveno-crnom dresu postigao je u 80. minuti, a da je bilo malo više prisebnosti Antonija Vidovića, Zukić se mogao upisati i u asistente.

- Što se tiče gola, osjećaj je izvanredan! To je moj posao. Radi toga sam i došao u Slobodu, da igram i zabijam - rekao nam je napadač koji je bez mnogo pompe stigao u Rudarsku 2, ali se vrlo brzo pokazao kao vrijedan kotač u Nalićevoj ekipi.

Nekadašnji igrač Viteza kaže kako se dobro osjeća u novoj sredini.

- Odlično sam prihvaćen! Nekoliko igrača znao sam odranije tako da je period adaptacije dobro prošao – kazao je Zukić, a na upit kako je raditi sa Zlatanom Nalićem, dodaje:

- Što se tiče šefa Nalića, to je čovjek s ogromnim znanjem i energijom, koju prenosi na igrače. To najbolje pokazuju odlični rezultati. U narednim mečevima naša računica je jasna, u svaku utakmicu idemo na pobjedu i tri boda – istaknuo je 24-godišnji napadač.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.