PREMIJER LIGA BIH

Tuzla City protiv Zvijezde 09 jači za Stjepanovića

Na Tušanj stiže ekipa koja dosad nije ostvarila pobjedu

Fena

Fena

29.8.2018

Nakon četiri uzastopna poraza, od kojih posebno boli minuli protiv Zrinjskog u kojem je mostarski tim sretno došao do bodova, u Tuzla Cityju najavljuju kraj "crne serije".

U subotu na Tušanj stiže Zvijezda 09, također novajlija u Ligi, i ekipa koja dosad nije ostvarila pobjedu. 

Šef stručnog štaba "Plavih" Slobodan Starčević ohrabren je oporavkom "radilice" Nemanje Stjepanovića i nada se da će u subotu biti starter.

- Cijelu sedmicu trenirao sam normalno. Nadam se da će tako ostati i da ću u subotu ponovo zauzeti svoje mjesto u veznom redu ekipe Tuzla Cityja – kaže Stjepanović za Fenu. 

Iskusni igrač povrijedio se u susretu sa Slobodom. Izašao je već u 35. minuti što se osjetilo u igri njegove ekipe. Nije ga bilo protiv GOŠK-a u Gabeli, kao ni protiv Zrinjskog. Pokušao je s nezaliječenom povredom pomoći svom timu protiv Željezničara, ali je u 64. minuti zamijenjen.

Zdravstveni i "kartični" bilten Starčevićeve ekipe puno je bolji, jer su svi igrači na raspolaganju.  

Debitanti u Premijer ligi sastali su se u Ugljeviku u prijateljskoj utakmici pred početak prvenstva i tada je Tuzla City pobijedio rezultatom 3:0.

No, sada je utakmica s mnogo većim ulogom, jer su u pitanju „bodovi života“. Tuzla City ima četiri osvojena, a Zvijezda 09 bod manje iz tri remija. 

- Veoma nam je bitna utakmica sa Zvijezdom 09. Moramo konačno da prekinemo negativan niz, da pobjedom vratimo samopouzdanje i popravimo bodovni saldo. Očekujem tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe da je dobijemo i pokažemo da imamo kvalitetan tim - poručio je Stjepanović.

Utakmica Tuzla City - Zvijezda 09 igra se u subotu od 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.