PREMIJER LIGA BIH

Rutinska pobjeda Zrinjskog protiv Zvijezde, Bilbija četiri puta tresao mrežu

"Plemići" zasluženo osvojili nova tri boda

Ž. Milićević

Avaz Sport

29.8.2018

U zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige BiH, aktuelni prvak Zrinjski je u Mostaru uvjerljivo salvadao Zvijezdu 09 rezultatom 5:2.

Domaćini su bolje otvorili meč, a u 6. minuti su došli do vodstva. Nemanja Bilbija je pogodio nakon što ga je Čirjak lijepo proigrao. I nakon postignutog pogotka Zrinjski je djelovao veoma sigurno, kontrolirali su igru i imali veći posjed lopte. U 15. minuti Jović je pokušao, ali je lopta otišla preko gola. Zvijezda je pokušavala ugroziti gol domaćina preko kontranapada, ali bezuspješno. Zrinjski je konstantno napadao i kontrolirao tempo susreta. U 31. minuti Zrinjski je povećao vodstvo na 2:0. Nakon fenomenalne akcije u kaznenom prostoru Zvijezde, pogodio je Samir Bekrić. Sedam minuta kasnije, Zrinjski je imao veliku priliku. Bilbija je pogodio stativu, da bi potom odbijenu loptu pokušao pospremiti u gol, ali nije imao sreće jer je lopta otišla pored stative. U 45. minuti Bekrić je fenomenalno šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman gostiju odlično reagirao i izvadio loptu iz rašlji, pa je tako Zrinjski na odmor otišao sa sigurnom prednošću od 2:0. 

I u drugom poluvremenu Zrinjski je nastavio sa napadima. U 51. minuti Bekrić je odlično pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola. Četiri minute kasnije, domaćini su postigli treći gol. Bilbija je ponovo pogodio nakon nove asistencije Čirjaka. U 60. minuti Zvijezda je smanjila na 3:1. Govedarica je postigao eurogol iskosa sa desne strane i zaradio aplauze publike Pod Bijelim brijegom. U 70. minuti Bilbija je sjajnu solo akciju realizirao novim pogotkom i tako kompletirao svoj het-trik. U 74. minuti Jović je  pokušao nakon kornera, ali Dejanović je sigurno intervenirao. Nemanja Bilbija je u 77. minuti postigao svoj četvrti gol, a asistent je bio Bekrić. U 82. minuti Zvijezda je smanjila na 5:2, kada je Tojčić postigao gol nakon loše reakcije odbrane Zrinjskog. U 58. minuti susreta Govedarica se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Zrinjskog, ali je Brkić odbranio njegov udarac. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, pa su tako "Plemići" zasluženo osvojili nova tri boda i sada zauzimaju 4. mjesto na premijerligaškoj tabeli, dok Zvijezda i dalje ne zna za pobjedu u ovoj sezoni Premijer lige BiH.

Rezultati by SofaScore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.