FUDBAL

Šerbo: Na Bilinom polju favorit može biti samo Čelik

D. J.

31.8.2018

Derbi utakmica 8. kola Premijer lige između Čelika i Sarajeva na rasporedu je u subotu sa početkom u 20 sati na stadionu Bilino polje.

 Posljednji dobri rezultati “Crno-crvenih”, ali i gostovanje starog rivala s Koševa, glavna je priča među Zeničanima. Očekuje se rekordna posjeta i stoga je rukovodstvo zeničkog kluba već jučer počelo prodaju ulaznica u klupskim prostorijama, a danas će zainteresirani moći nabaviti svoje ulaznice i na glavnom gradskom Trgu Alije Izetbegovića.

Bakir Šerbo, trener Čelika, rekao je za “Dnevni avaz” kako je pred njegovim igračima veoma teška utakmica.

- Dolazi nam protivnik koji je sigurno jedna od najjačih ekipa u BiH. Sarajevo respektiramo, ali ga se ne bojimo. Na Bilinom polju niko osim Čelika ne može biti favorit pa ni oni. Učinit ćemo sve kako bismo došli do pozitivnog rezultata i ostali u vrhu tabele – rekao je Šerbo i pozvao navijače da u subotu dođu na utakmicu i pruže podršku Zeničanima.

U utakmici koja se proteklog vikenda igrala između Mladosti i Čelika (1:1), Branislav Ružić je povrijedio skočni zglob. Iako su najave bile da će odsustvovati s terena u narednih nekoliko kola, Ružić nam je jučer rekao kako oporavak ide sjajno te da bi se već u subotu mogao naći među stativama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.