FUDBAL

Sarajevo će imati veliku podršku u Zenici

Prekretnica kako na terenu, tako i na tribini, saopćeno je iz UNFKS "Horde zla"

G. Š.

31.8.2018

Fudbalska groznica već danima ponovo trese armiju navijača kluba s Koševa, koji se nakon više od tri godine vratio na prvo mjestu.

- Sarajevo u subotu gostuje u Zenici kod dobro poznatog rivala – piše, između ostalog, u saopćenju Udruženja navijača FK Sarajevo "Horde zla", u kojem se navodi i sljedeće:

- Termin odigravanja utakmice te blizina gostovanja umanjuju mogućnost izgovora da ne kreneš i ne budeš uz Sarajevo u utakmici koja može biti prekretnica. Prekretnica kako na terenu, tako i na tribini. Naš tim je, nakon dugo vremena, na mjestu koje mu pripada, a želimo li da tamo ostane, treba mu naša prepoznatljiva podrška tokom svih 90 minuta, iz vikenda u vikend. Zenica je prava prilika da Sarajevu daš ono što je do tebe. Prisutnost, glasne žice i dlanove. Za ovo gostovanje bit će organizirani autobusi... Svi u Zenicu - ističu iz UNFKS "Horde zla".

S druge strane, izabranici Husrefa Musemića u miru klupskog Trening-kampa u Butmiru kuju planove o ostanku na vrhu bh. elite. Svi su igrači u punom trenažnom procesu, nema ni “kartoniranih” ni povrijeđenih igrača, tako da će stručni štab biti na slatkim mukama.

Zatvoren Fan šop 

Iz kluba s Koševa obavještavaju sve simpatizere i navijače da fan šopovi FK Sarajevo privremeno prestaju s radom.

- Odluka se odnosi na oba fan šopa, u klupskim prostorijama i u Bezistanu, a razlog za prestanak rada je promjena koncepta poslovanja. Naime, FK Sarajevo do sada nije bio isključivi vlasnik Fan šopa, već su se koristile usluge drugih pravnih subjekata, što više neće biti slučaj. Fudbalski klub Sarajevo uskoro će otvoriti vlastiti Fan šop, čiji će prihodi ići isključivo u kasu bordo kluba - saopćeno je iz sarajevske Titove 38b. .

Navijači i simpatizeri FK Sarajevo mogu očekivati novi izgled Fan šopa, s novim i raznovrsnijim artiklima. O datumu ponovnog otvorenja fan šopova navijači će biti obaviješteni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.