PREMIJER LIGA BIH

Starčević: Igramo jednu od ključnih utakmica prvenstva i želimo pobjedu

Tuzlaci s puno optimizma očekuju sutrašnji duel

Ahmet Bajrić

Fena

31.8.2018

Igra proti Zrinjskog, bez obzira na poraz, vratila je vjeru u mogućnosti igrača Tuzla Cityja, pa s puno optimizma očekuju sutrašnji duel sa Zvijezdom 09.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da se u ekipu vraćaju bitni igrači, Nemanja Stjepanović i Stefan Vukmirović, što će proširiti roster ekipe pred iznimno važnu utakmicu.

- Igramo jednu od ključnih utakmica u prvenstvu. Nadam se da ćemo odigrati dobro kao protiv Zrinjskog, mada smo tada poraženi, i da ćemo osvojiti tri boda. Znam da slične želje imaju i gosti, ali dobro smo ih skautirali i sa značajnom dozom optimizma očekujemo sutrašnju utakmicu – kazao je Starčević.

Ekipa Tuzla Cityja je nanizala četiri poraza, ali na nekim utakmicama zaslužili su bodove. Takva je bila upravo posljednja utakmica sa Zrinjskim, ali, kako kaže Starčević, "takav je fudbal“. 

Važan vezni igrač "Plavih iz Simin-Hana“ je Nemanja Stjepanović, koji je na posljednje četiri utakmice odigrao stotinjak minuta, a ostalo vrijeme pauzirao je zbog povrede.

Iskusni nogometaš trenirao je cijelu sedmicu, dobro se osjeća i zauzet će svoje mjesto u startnoj postavi Tuzla Cityja. 

- Protiv Zvijezde 09 čekujem pobjedu koja će nam dati dodatni motiv za naredne utakmice i da se udaljimo od opasne zone. Sigurno je da nas očekuje težak susret, ali se nadam da će ovoga puta i malo sreće biti na našoj strani - nada se Stjepanović.

Starčević uoči duela novajlija u Premijer ligi BiH ima "slatkih briga“ s obzirom na to da su svi igrači, osim Milakovića, spremni i na raspolaganju stručnom štabu. 

Utakmica Tuzla City - Zvijezde 09 igra se na Tušnju sutra od 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.