NOGOMET

Čelik želi srušiti još jednog favorita

Uvjeren sam da ćemo imati rekordnu podršku naših navijača, kaže Livaja

Livaja: Već su pali Željezničar i Zrinjski

Avaz Sport

31.8.2018

Nogometaši Čelika obavljaju posljednje treninge uoči velikog derbija Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji će igrati sutra protiv lidera na prvenstvenoj tabeli, ekipe Sarajeva.

Dueli ovih klubova uvijek su privlačili veliku pažnju javnosti i očekuje se da stadion Bilino polje bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Kako su nam rekli iz rukovodstva Čelika, već prvog dana prodaje više od 1.000 ljubitelja nogometa kupilo je ulaznice.

Ovu utakmicu će,zbog žutih kartona propustiti mladi stoper Vedran Vrhovac, dok se u ekipu vraćaju oporavljeni Fenan Salčinović i Ivan Livaja.

- Zbog viroze nisam igrao u prošlom kolu, ali sad sam zdrav i spreman za utakmicu. Šefovi su veoma dobro skautirali našeg protivnika i postavili nam određene zadatke na treninzima. Ovu utakmicu očekujemo spremni i nadam se da ćemo uspjeti ponoviti rezultat iz prethodnih ovosezonskih derbija, kad smo na Bilinom polju slavili protiv Željezničara i Zrinjskog (1:0 u oba susreta, op. a.).

Uvjeren sam da ćemo imati rekordnu podršku naših navijača i uz njih nadoknaditi ovu bodovnu razliku koju Sarajevo ima u odnosu na nas - rekao je Livaja.

Utakmica između Čelika i Sarajeva igra se sutra u noćnom terminu, sa početkom u 20 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.