NOGOMET

Nemanja Bilbija vuče Zrinjski prema vrhu

Potvrdio je da se radi o sjajnom igraču, kaže Slišković

Ma. P.

31.8.2018

Mnogo se pričalo o krizi Zrinjskog nakon tri uvezana poraza od Željezničara (0:2), Čelika (0:1) i Sarajeva (2:4). To i ne čudi kad se zna da mostarski nogometaši u prethodnih pet sezona nijednom nisu bili u tako negativnom nizu. Ipak, dvije uvezane pobjede nad Tuzla Cityjem (1:0) i Zvijezdom 09 (5:2) vratile su “Rođene” u sami vrh.

Nije Zrinjski, naravno, napravio ništa posebno sa posljednja dva trijumfa, igra je i dalje daleko od dobre, ali se potvrdilo da su mnogi opet požurili sa zaključkom da je dominaciji Zrinjskog došao kraj, odnosno da se trostruki uzastopni prvak Bosne i Hercegovine ove sezone neće boriti za titulu.

- Zadovoljan sam pobjedom, naravno, jer nas ova tri boda vraćaju u vrh, ali ne i igrom, posebno ne ponašanjem pojedinaca, koji su nonšalantno i potcjenjivački odigrali finiš utakmice. Takvo ponašanje neću tolerirati - kritičan je opet bio trener Blaž Slišković, baš kao i nakon prethodne dvije utakmice protiv Sarajeva i Tuzla Cityja.

Prvo ime Zrinjskog opet je bio Nemanja Bilbija. Igrač odluke u subotnjem trijumfu nad Tuzlacima u srijedu je briljirao sa četiri pogotka i jednom asistencijom.

Novi golovi doveli su ga do brojke od 36 u dresu Zrinjskog tako da je preskočio Mladena Žižovića (33) i Zorana Rajovića (33) i došao na drugo mjesto svih vremena - ispred je ostao samo Krešimir Kordić, koji je u 188 utakmica postigao 75 pogodaka, dok je Bilbiji za 36 pogodaka trebalo 89 utakmica.

- On je još jednom potvrdio da se radi o sjajnom igraču s nogometnom inteligencijom koja se ne može naučiti - izjavio je Slišković.

Ofanzivca Veleža nahvalio je i šef struke Zvijezde 09 Milan Đuričić, koji mu je bio trener u novosadskoj Vojvodini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.