SARAJEVO

Bolji smo, ali moramo to pokazati na terenu

Znate da sam ja rijetko kad zadovoljan, ali sad moram pohvaliti igrače

Musemić: Ponovo je došlo vrijeme da dueli Sarajeva i Čelika budu derbiji

Avaz Sport

1.9.2018

Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, u večerašnjem (20 sati) duelu starih rivala na Bilinom polju neće moći računati samo na povrijeđenog veznjaka Emira Halilovića.

- Svi su ostali igrači spremni - kaže Musemić.

Na pitanje hoće li, za razliku od posljednje utakmice u Ugljeviku, koju je bordo tim uspješno apsolvirao sa 4:0 protiv novog premijerligaša Zvijezde 09, biti promjena u timu, Musemić odgovara:

- Hoće. Nihad Mujakić, Miloš Stanojević i Krste Velkoski su odradili kartone te se vraćaju u ekipu, a ko neće igrati, to još nisam odlučio.

Poslije dugo vremena, dueli Sarajeva i Čelika ponovo plijene veliku pažnju ljubitelja fudbala.

- Zeničani su se u posljednje tri-četiri godine mučili s rezultatima. Ponovo je, međutim, došlo vrijeme da dueli ta dva naša velika kluba budu derbiji. Poznato je da je u Zenici, kad gostuje Sarajevo, uvijek dobar ambijent na tribinama, a Bilino polje ima i jedan od najboljih travnjaka u BiH. Noćna je utakmica tako da su sve to uvjeti koje vole igrači. Ko će više pokazati te šta će sve odlučiti tu utakmicu, vidjet ćemo - ističe Musemić.

Sarajevo je trenutno kvalitetniji tim.

- Slažem se, ali to moramo prenijeti na teren. S druge strane, Čelik ima nekoliko iskusnih igrača, koji svakoj ekipi mogu napraviti problem - dodaje Musemić.

On ističe da su njegovi izabranici u pripremi za utakmicu radili veoma dobro.

- Iskreno, iznenadili su me. Znate da sam ja rijetko kad zadovoljan, ali sad ih moram pohvaliti, jer su u posljednja tri-četiri dana radili i više nego dobro.

Svima nam je želja da utakmica protekne u fer i sportskom nadmetanju te da svi oni koji budu na stadionu ili pored TV ekrana, uživaju - kaže za kraj Musemić.

Navijači na treningu

Bordo tim imat će na Bilinom polju veliku podršku.

- Naši navijači su u četvrtak bili na našem treningu u Butmiru. Pozdravili su nas, dali podršku i poželjeli nam mnogo sreće u Zenici - kaže Musemić te dodaje da je sada na stručnom štabu i igračima da im se oduže za podršku.

- A navijači su najsretniji kad Sarajevo igra dobro i postiže dobre rezultata. Malo smo i popričali. Uglavnom, sve je bilo veoma korektno, fino.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.