PREMIJER LIGA

Dedić: Ako budemo pravi, gosti se ništa neće pitati

Dobili smo prvaka i osvajača Kupa i nema potrebe za strahom

Zeničani neporaženi u posljednja četiri kola

D. J.

1.9.2018

Ekipa zeničkog Čelika neporažena je u posljednja četiri prvenstvena kola i s optimizmom dočekuje večerašnji derbi na svom stadionu. S druge strane, gosti s Koševa žele zadržati prvu poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Težak meč

Duel starih rivala oduvijek plijeni pažnju bosanskohercegovačke nogometne javnosti. Tako se i večeras na stadionu Bilino polje očekuje više od 10.000 gledalaca. U posljednjih 35 međusobnih utakmica Čelik je upisao tek sedam pobjeda, uz 12 remija i 16 poraza. Jedinu prvenstvenu pobjedu u Zenici igrači Sarajeva ostvarili su u prošloj sezoni kad su golovima Rahmanovića i Hadžića slavili sa 2:0.

- Ponovno na domaćem terenu imamo težak meč, iako u ovoj sezoni nema lakog protivnika u našem prvenstvu. Utakmica sa Sarajevom je istinski derbi i uradit ćemo sve kako bismo stigli do pozitivnog rezultata.

Igrači su fokusirani i ne osjećaju veliki pritisak. Problem nam stvara činjenica da su nam prva dva golmana povrijeđena, imamo bitnog igrača iz odbrane koji ne može nastupiti zbog žutih kartona - kaže šef struke Čelika Adnan Ornek.

Turski trener na kormilu Zeničana dodaje da će ovo biti “utakmica za uživanje, ona za koju igrači žive”.

- Siguran sam da će publika uživati svih 90 minuta. Naša forma je odlična, ali moramo ostati pažljivi u svakom trenutku. Mi smo odlična grupa, ali i skroman tim, mi smo među ekipama koje imaju najmanji budžet.

Najviše do izražaja dolazi naše jedinstvo na terenu. Imamo prednost u odnosu na goste na bočnim pozicijama, njihove mane se podudaraju s našim vrlinama. Ako to uspijemo iskoristiti, slavit ćemo novu pobjedu na kraju utakmice s našim navijačima - rekao je Ornek.

Veći izazovi 

Veznjak “Crno-crvenih” Anel Dedić svjestan je i težine i značaja utakmice.

- Radili smo maksimalno ozbiljno i nije bitno ko će startati, jer će svako dati maksimum. Ne sumnjam da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, što će nam biti dodatni vjetar u leđa. Pokazat ćemo da je naša ekipa spremna i za veće izazove od dosadašnjih.

Dobili smo prvaka (Zrinjski, 1:0, op. a.) i osvajača Kupa (Željezničar, 1:0) i nema potrebe za strahom. Velika borba će biti u veznom redu i to će odlučiti na kraju. Ako budemo pravi na terenu, gosti se ništa neće pitati – rekao je Dedić.

Zanimljivo je da će na ovoj utakmici glavni sudija biti Zoran Grbić iz Prijedora, koji je i u prošlom kolu sudio Čeliku na gostovanju kod ekipe Mladosti (1:1).

35

Čelik je u posljednjih 35 međusobnih utakmica protiv Sarajeva upisao tek sedam pobjeda, uz 12 remija i 16 poraza

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.