PRVA LIGA

Pobjeda bi značila više od tri boda

Igrači su spremni i mislim da nećemo podleći pritisku, kaže Rahimić

Rahimić: Duel protiv najvećeg rivala

F. I.

1.9.2018

Tri pobjede u tri kola, dobra igra te odlična atmosfera u i oko ekipe dodatno su podgrijali atmosferu uoči današnjeg okršaja Veleža i Olimpika na stadionu Vrapčići, koji bi, prema najavama, mogao oboriti neke rekorde kad je u pitanju posjećenost jednoj utakmici Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u fudbalu (16.30 sati).

Igrači, a posebno navijači, s nestrpljenjem čekaju današnji duel, koji barem svojom uvertirom podsjeća na neke iz prošlosti. Velež u ovom trenutku ima dva boda prednosti u odnosu na Olimpik i eventualnom pobjedom pobjegao bi svom protivniku na pet, što je solidna prednost.

- Pričali smo tokom sedmice s igračima, radimo na psihološkoj pripremi. Mislim da je za nas utakmica u Bihaću bila jedna vrsta prekretnice, jer smo igrali pred velikim brojem gledalaca. Nakon prvog poluvremena smo imali problema, ali smo, onda, u nastavku pokazali da možemo izdržati i pritisak, ali i da imamo kvalitet - ističe trener “Rođenih” Ibro Rahimić.

Dodaje da od početka sezone tvrdi da je sarajevski Olimpik najveći konkurent Veležu u borbi za prvo mjesto te da pobjeda u direktnom duelu vrijedi više od tri boda.

- Naravno, ova utakmica je važna, ali će takva biti i svaka sljedeća dok ne osiguramo povratak u Premijer ligu. Mislim da su igrači svjesni toga. Sada smo tu već skoro dvije godine, mnogo je utakmica iza nas i mislim da su igrači spremni i da nećemo podleći pritisku. Poznajemo ekipu Olimpika, to je iskusan sastav, kvalitetan, ali mi smo u ovom trenutku ušli u pravi ritam i tako želimo nastaviti igrati i pobjeđivati - rekao je Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.